21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Erzurumlulardan cirit oyunları

Antalya Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenen cirit oyunları Cumhuriyet Meydanı'nda mehteran takımı ve atların katılımı ile düzenlenen kortej geçişi ile başladı.

Erzurumlular Derneği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Uluslararası Spor Konfederasyonu'nun işbirliği ile düzenlenen cirit oyunları başladı. Oyunlar kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kortej geçişine Erzurum ve Uşak'tan gelen cirit sporcuları, Antalya Emniyet müdürlüğü Atlı Polisleri ve Mehteran takımı katıldı.

Antalya Müzesi'nde son bulan kortej geçişinde yolların ıslak olması nedeniyle atlar yürümekte zorluk çektiler. Bazı atlara küçük sporcuların binmesi dikkat çekti. Cirit sporcularına büyük ilgi gösteren turistler atlar ve Mehteran takımı ile bol bol fotoğraf çektirdiler.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a Erzurum ziyareti sırasında hediye edilen 'Ey dadaş' isimli at da kortejde yer aldı. Vatandaşlar 'Ey dadaş'a büyük ilgi gösterdi.

Vatandaşların ata olan ilgisinden oldukça memnun olduğunu söyleyen Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Sinan Seçer, "Bu atı ilk önce Türkiye Güzellik Yarışması'na soktuk. Ardından Başbakan Erdoğan'a hediye etme kararı aldık. Ankara'da yapılacak olan Başbakanlık Kupası'nda bu atı Erdoğan'a teslim edeceğiz. Başbakanımızın ata sporlarına büyük destekleri var" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 13:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?