1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Eşek sırtında okula gidiyorlar

ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM ÇİLESİ

Alanya ilçesinde, merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan bir köydeki öğrenciler, servis olmadığı için okula eşek, motosiklet ve traktörle götürülüyor.

Alanya'ya bağlı Toslak Köyü Dutluk Mahallesi'nde yaşayan 12'si kız 28'i erkek toplam 40 öğrenci, okula gitmek için her yolu deniyor. Yıllardır servisleri olmayan Toslak Köyü Ketenlik İlköğretim Okulu öğrencileri, aileleri tarafından okullara taşınıyor. Öğrencilerden bazıları saatler öncesinden yola çıkarak yürüyor ya da eşek sırtında okula gidiyor.

İki kişilik motosikletlere çok sayıda öğrencinin bindirilerek okullara taşındığı köyde, traktörler de servis görevi görüyor. Sabahın erken saatlerinde evlerden öğrencileri toplayan traktör sahibi, kasaya doldurduğu öğrencileri okullara taşıyor. Eğitim haklarının verilmesini isteyen 'Eğitim için okumak için servis istiyoruz' pankartı açan öğrenciler motosiklet ve traktörlere binerek kornalı eylem yaptı. Öğrencilere aileleri destek verdi.

Öğrenci velisi İbrahim Yılmaz, çocuklarını okutmak için her yolu denediklerini söyledi. Çocuklarının cahil kalmasını istemeyen Yılmaz, "Çocuklarımızı kendi imkanlarımızla okula götürüyoruz. Traktörleri servis aracı gibi kullanıyoruz. Bazı öğrenciler eşek ve motosikletlerle okula götürülüyor" dedi.

ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM ÇİLESİ
ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM ÇİLESİ
ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 19:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?