15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

‘Eşeklik Bizde Kalsın’ start aldı

‘EŞEKLİK BİZDE KALSIN’ KIZILOT’TAN START ALDI

İlk kez Kızılot beldesinde sahnelenen ve Abdullah Şahin ile Sümer Tilmaç'ın birlikte yazdığı, hayvanların da rol aldığı, sahneye davet edilen seyircilerin doğaçlama olarak oyuna dahil edildiği ‘Eşeklik Bizde Kalsın’ isimli tiyatro oyunu izleyenlerden tam not aldı.

Kızılot beldesi pazar yerinde sahnelenen oyunu Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven,CHP İlçe Başkanı Abbas Tarakçı, CHP Kadın Kolları Başkanı Emine Şahin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş izlerken, Kızılot Belediyesi izleyicilere pasta ve meyvesuyu ikramında bulundu.

Oyun sonunda sahneye çıkarak oyuncuları kutlayan ve onlara çiçek veren Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer “Eşekler dünyanın yükünü taşıyan, dünyanın en güzel gözlü, en masum hayvanlarıdır. Yaşadığımız dünyada insanların yaptıklarını gördükten sonra insan olmaktansa eşek olmak daha iyi. Biz; Türkiye’de adaletin iyi dağıtılmasını arzu ediyoruz. Adalet mercilerinin ve yargının bağımsız olmasını istiyoruz. Yurtseverlerin Silivri’de yatmasını istemiyoruz. Biz sanatla bütünleşecek, sanatı öğreneceğiz, en önemlisi de insan olmayı öğreneceğiz” diye konuştu.

EŞEĞİN İNADI TUTTU, SAHNEYE ÇIKMADI

İlk kez Kızılot’ta sahneye koydukları oyunun, ekibi hem hayvan hem insanlardan oluşan dünyadaki ilk tiyatro oyunu olduğunu belirten Abdullah Şahin “Eşeklik Bizde kalsın isimli oyunumuzda yaşadığımız dünyada her geçen gün kültür erozyona uğrayan insan ilişkilerindeki yapmacıklığa gönderme yaparken, bir taraftan insanları güldürürken diğer taraftan düşündürmek istiyoruz. Günümüzde insanlarımız yapmacık ve sahte gülümsemeler yerine İçtenlik ve samimiyet istiyor. Oyunumuzda izlediğiniz gibi köpek ve papağanda sahne aldı. En önemli rollerden birisini üstlenen Eşeğimizin ise inadı tuttuğu için sahneye çıkaramadık" diye konuştu.

HERKES KENDİNİ SAHNEDE BULABİLİR

Abdullah Şahin ile birlikte oyunu yazan Sümer Tilmaç ise yapmacıklıktan uzak bir oyun ortaya koymak istediklerini belirterek “Bunu da büyük ölçüde başardık. Oyunumuz genelde doğaçlama olarak ortaya çıkıyor. Oyun sırasında bazı izleyicilerimizi sahneye davet ederek doğaçlama olarak oyunun bir parçası olmasını sağlıyor böylelikle de oyunun izleyicisiyle bütünleşmesini sağladığımıza inanıyorum. Kısacası bu oyunu izleyen herkes her an kendini sahnede bizlerle birlikte oynarken bulabilir. Oyunu izlemeye gelen vatandaşlarımız buna hazırlıklı olsun” dedi.

30 HAZİRAN’DA MANAVGAT’TA SAHNELENECEK

Abdullah Şahin ve Sümer Tilmaç ile birlikte Ceren Güler, Hande Alparslan ve Buket Bulut'un yanı sıra Manavgatlı 2 gencin sahne aldığı Eşeklik Bizde Kalsın isimli oyun ikinci gösterisini Manavgat Evrenseki Belediyesinin organizasyonunda 30 Haziran'da Evrenseki Plaj Park'ta gerçekleştirecek.

‘EŞEKLİK BİZDE KALSIN’ KIZILOT’TAN START ALDI
‘EŞEKLİK BİZDE KALSIN’ KIZILOT’TAN START ALDI
‘EŞEKLİK BİZDE KALSIN’ KIZILOT’TAN START ALDI
‘EŞEKLİK BİZDE KALSIN’ KIZILOT’TAN START ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 14:47:00
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 18:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?