1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Eşit hizmet sözü

AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan adayı Orhan Tolunay, Muratpaşa'nın 56 mahallesine eşit hizmet götüreceklerini belirtti. Tolunay, "Diğer siyasi parti adayları patenti bizde olan projelerin aynısını vaat ediyor. Projelerin patenti bizde. Mevcut belediye yapacak olsaydı 10 yıldır yapardı " dedi.

AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan adayı Orhan Tolunay, 29 Mart yerel seçimlerinde başkan seçilmesi halinde yapacağı projeleri tanıttı. K'han Otel'de düzenlenen toplantıda AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve partilileriyle birlikte katılan Tolunay, bölgenin 56 Mahallesi'ne eşit hizmet götüreceklerini söyledi. Tek tek projelerini açıklayan Tolunay Muratpaşa'nın eğlence, sanat ve kültür şehri bir merkez haline getireceklerini söyledi.

MURATPAŞA'YA GÖSTERİ MERKEZİ

Tolunay, "Kültür-sanat-eğlence dünyasının nabzını, günü gününe tutmak için planladığımız Muratpaşa Gösteri Merkezi, en önem verdiğimiz projelerden birisi. Parklar dışında sosyalleşme olanağı bulamayan 400 bin nüfuslu Murtapaşa, böylece çağdaş bir projeyi aslında yıllardır hak ediyor. Gösteri merkezimizin dışında yine sosyalleşme yönünde, birde spor merkezi kazandıracağız. Yaşam kalitemiz spor merkezi sayesinde daha da yükselecek. Muratpaşalılar, sadece 5 yıldızlı otellerde sunulan çok çeşitli sporları gönüllerince yapma şansı bulacak. Muratpaşalılar sporun sadece yürüyüş ve koşmaktan ibaret olmadığını anlacak" dedi.

HALKIN BEDAVA YARARLANACAĞI YAŞAM MERKEZLERİ

Gençlere yönelik projelerden birinin 'Gençlik Parkı' olduğunu belirten Tolunay, yetenekli gençlerin bu sayede ortaya çıkacağını belirtti. Toluyan, "Dünya kenti Antalya, gençleri her analda kucaklamalı. Kaykayından, bisikletine, mini golf sahasından, cimnastik ve basketbol sahasına kadar gençlerimizin yararlanacağı bir mekan yapacağız. Muratpaşa Belediye Yaşam Merkezi'yle de yaşam kalitesini yükselteceğiz. Merkez içerisinde olacak, internet kafe, kapalı yüzme havuz, fitness merkezi, kütüphaneden vatandaşlar ücretsiz yararlanacak. Kaleiçi güzelleşmeye devam edecek. Kaleiçi'nin bakımını, onarımını, tadilatını, güvenliğini ve temizliğini Murtapaşa'ya yakışır şekilde gerçekliştireceğiz" diye konuştu.

CAZİBE MERKEZİ ANTALYA

Antalya'nın merkezine turisti çekmek için 'Kapalı Çarşı' yapacaklarını kaydeden Tolunay, "Antalya merkez turistin çekim yeri olacak. Esnaf sorunları kaynağında çözülecek. Sorunlara kalıcı çözümler üretmek, Muratpaşa'yı kalkındırmak için bir dizi uygulamalar hemen hayata geçirilecek. Kent merkezine gelenler, Avrupa'da olduğu gibi geceleri alış-veriş yapmaktan zevk alacak. Özellikle vatandaşlarımızın büyük sorunu imar problemini ortadan kaldıracağız. Muratpaşa, Büyükşehir Belediyesi ve hükümet el ele vererek, Kırcami gibi 11 mahallede yaşanan imar sorununu bir an önce ortadan kaldıracağız" ifadesini kullandı.

Günümüzde Türkiye'de genç nüfusun çok olduğunu ve bunları hayata kazandırmada iş imkanı yaratmanın önemli olduğunu söyleyen Tolunay, "İşe yerleştirme merkezi açacağız. Size iş bulmayı iş edineceğiz. Türkiye'de işsizlik oranı en düşük il olacağız. Sosyal projelerimizle birlikte bu ülkede yine iş imkanı yaratmanın en kadar kolay olabileceğini tüm vatandaşlara göstereceğiz. Herkesin bir evi olacak. Emekliler için, bedava internet kullanabilecekleri, gazete okuyup birbirleriyle sohbet edebilecekleri 'İkinci Bahar' evi yapılacak. Öğrenciler için, çamaşır yıkarken intirnette vakit geçirebilecekleri, kütüphaneden yararlanabilecekleri, modern ve güvenli bir ortamda yaşayacakları 'Öğrenci evi', kadınlar için, günlük koşuşturmalardan uzaklaşıp hobilerine vakit ayırabilecekleri, sohbet edebilecekleri 'Hobi Evleri', engellilere, bir meslek öğrenebilecekleri 'Engelli Merkezi' ve çocuklarımız için, okul dışında zamanlarında internetinden, kütüphanesinden yararlanabilecekleri, derslerini yapıp yeni arkadaşlar edinecekleri 'Çocuk Kulüpleri' yapacağız" dedi.

Tolunay, projelerini daha sonra şöyle anlattı, "Falezlerde denize girilip, cep plajları planlıyoruz. Amatör kulüpleri destekleyip, genç sporculara sahip çıkacağız. Kahvehaneler, kıraathane olup, gazete, dergi ve kitaplar ücretsiz verilecek. Sağlıklı bir yaşam için çağdaş bir kent anlayışımızı sokaklara taşıyoruz. Vatandaşlarımıza, 'Bisiklet bizde' diyip, belediye imkanlarıyla 5 bin bisiklet dağıtacağız" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 12:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?