22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Eski başkana hapis!

Antalya'nın Alanya ilçesinde, resmi evrakta sahtecilik suçuyla tutuksuz yargılanan Konaklı beldesi eski belediye başkanı Hasan Hastürk, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Alanya ilçesi Konaklı beldesinde 1994-1999 yılları arasında Anavatan Partisi'nden belediye başkanı olarak görev yapan Hasan Hastürk, görevinin sona ermesinden 12 yıl sonra tutuklandı.

Hastürk'ün ardından başkan seçilen Ali Şahin'in şikayeti üzerine, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı. Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'resmi evrakta sahtecilik' suçundan tutuksuz yargılanan ve 2006 yılında hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası verilen Hastürk'ün cezası, Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi tarafından onandı. Hastürk, Alanya L Tipi Kapalı ve Ceza İnfaz Kurumuna konuldu.

Hastürk'ün, akrabası Ali B'ye ait Konaklı beldesi Apışbükü mevkiindeki arsayla ilgili belediye encümeni tarafından alınan bir karar olmamasına rağmen 'aslının aynısıdır' ibaresi ile eski bir encümen karar numarası vererek Alanya Kadastro Müdürlüğü'nde işlem yaptırdığı belirlendi.

Duruşmalarda suçlamaları kabul etmeyen Hastürk, sahte belge düzenlemediğini belirterek kararın encümen toplantısında alındığını ve bu yüzden suçsuz olduğunu söylemişti. Ancak yapılan incelemelerde olay tarihinde encümen toplantısı yapılmadığı tespit edildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2011 Perşembe 14:11:02
Güncelleme :30 Aralık 2011 Cuma 14:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?