7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Eski sanayide yıkım sürüyor

Antalya’nın Kemer ilçe Belediyesi Aslanbucak Mahallesindeki eski sanayi bölgesinde gerçekleştirdiği yıkım çalışmaları devam ediyor.

Yıkım çalışmaları tamamlandıktan sonra boşalan bu alana yeni otogar ve pazar yeri yapılacak. Yıkım çalışmalarının devam ettiği alanda birçok esnafta yıkılacak dükkanlarını boşaltırken, Kemer Belediyesi Fen İşleri çalışanları da teknik anlamda yıkıma yardımcı oluyor. Esnafın yıkımdan zarar görmemesi içinde gereken her türlü teknik yardım da sağlanıyor. Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker yıkım çalışmaları hakkında ve eski sanayideki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Şeker, bazı kesimlerce yıkımın farklı şekilde yorumlandığına dikkat çekerken, yıkımın bir takvim çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi.

Şeker, "Geçen seçimden önce Otogarı yıkacağız dediğimizde otogar nasıl yıkılacak demişlerdi kimse inanmamıştı. O zaman otogar yıkılmış ve yerine Cumhuriyet Meydanı yapılmıştı. Her yaptığımız işlerde eksiğimiz olabilir. Bu bakımdan Cumhuriyet meydanında bir ihale daha yaptık eksiklikleri gidermek için. Sanayinin yıkılacağını o kadar çok söyledik ki onu artık sağır sultan bile duydu. 3 yıldır yeni yerlerine taşınmak için inşaatları devam ediyor buradaki esnaf arkadaşların. Yeni Sanayi İnşaatı da Kuzdere'de bitme noktasına geldi. Bir taraftan da biz otogar hazırlıkları yapıyoruz. Kemer ilçesinin şu anda bir otogarı yok. 2008 yılında otogarın yapılması gerekiyor. Bunun için bir takım maddi önlemler aldık. Eski sanayide yıkımlarımız devam ediyor. Ama bu arada esnafımızı çok mağdur etmemek rahatsız etmemek için taşınacak olan arkadaşlarımıza 2-3 günlük 1 haftalık süreler verebiliyoruz diyen Şeker, boş olanı yıkıyoruz ve ekibimiz başında bekliyor. Bende dün akşam Almanya'dan döndüm bu sabah gidip kendi gözlerimle gördüm. Burası temizlenecek bundan kaçış yok. Sabah 80 yaşındaki bir amcamız beni karşıladı 'Eline sağlık oğlum!..' dedi. Demek ki yaptıklarımız doğru."dedi.Şeker, önümüzdeki ay burasının tamamen temizleneceğini ve boş alanın yeni otogar ve Pazar yeri olarak yapım için hazır hale getirileceğini de ifade ederken, "Bu ay bitmek üzere. Artık öbür ay orada hiç birşey kalmayacak. 2008 yılı içerisinde yeni otogar ihalesini yapıp otogarı bitirmeyi düşünüyoruz. Ama yıkımla ilgili önümüzdeki ay son ayımız. Herkes buna göre tedbirini alıyor. "dedi.

Başkan Şeker, Kuzdere'de yapımı süren yeni sanayinin inşaatının uzamasının da kendileri açısından bir handikap olduğunu ancak hiçbir şeyin kolay olmadığının da farkında olduklarını söyledi. Şeker bu konuda şöyle konuştu: "Evet yeni sanayide iş uzadı. Öyle ama hiçbir şey kolay yapılmıyor. Yani orayı yaparken de Kooperatifteki arkadaşlarımız sıkıntı çektiler. Kredi için devlete başvurdular. Devlet prosedürünü bitirip kredi için haydi gel hazır demesi de mümkün olmadı. Kendi işin için bile olsa, ruhsatını al hazırlığını yap işe başla bitir. Bunlarda kolay değil. Daha belediye başkanı olmadan yeni sanayi için uğraşmaya başlamıştım. Bunun içinde mutluyum sanayici arkadaşlarda mutlu. Ben bir zaman bir şey söylemiştim. Bunu bazı arkadaşlar başka yerlere çekmeye çalıştılar. Pislik yuvası dedim. Burası bir pislik yuvasıydı. Ben istiyorum ki sanayici arkadaşımın çalıştığı dükkanda duşu tuvaleti olsun. İnsanlar hijyenik ortamlarda çalışsın. Bu mevcut gördüğünüz yerde ne duş var ne tuvalet var ne doğru düzgün bir bina var. İnsanların bir misafiri geldiği zaman oturalım bir çay içelim diyebileceği bir yeri yok. Bu proje yıllar önce planlanmış bir proje. Boşalan bu alanda zaten otogar ve Pazar yeri olarak ayrılmış yani bunun artık konuşulacak bir yeri yok."dedi.

Başkan Şeker, yeni otogar yapımı ile Aslanbucak Mahallesinin daha da değer kazanacağına dikkat çekti. Şeker, bu konuda yaptığı açıklamasında, " Şimdi Aslanbucak Mahallesinin geçen dönem yaptığımız çalışmasıyla fiyatını artırmıştık. Ben inanıyorum ki şimdi bir daha artacak. Çünkü bu temizlik bitip otogar ve Pazar yeri yapılınca Aslanbucak mahallesinin ve Kemerin rengi değişecek. Biz bir turizm kentiyiz. Dışarıdan gelen misafirimizin burayı böyle görmesine hiçbir gönül razı olmaz. Artık Kemer içinde sanayiyle ilgili gürültü olmayacak. Yani zaman içerisinde belki içerideki bazı dükkanların sahipleri de dükkanlarını taşımayı ve yıkmayı bile düşünenler var. Bundan sonra herkes sanayi çarşısına gidecek. Sanayi çarşısında dükkan sınırlı olabilir. Bazı arkadaşlarımız boşta kaldılar. Bunun bilincindeyiz. Şu anda açıkta kalan arkadaşlarımızın yeni bir yer yapıp ta oraya taşınmasıyla ilgili kooperatif başkanı ve yönetimi ile çalışmaya başladık. Onlara yeni bir yer yapıp bu arkadaşları da oraya taşıyıp, Kemeri bu sıkıntıdan kurtarmayı planlıyoruz."diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 17:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?