7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Eski TSK emeklisine 5 kurşun

Antalya'da 4 ay önce Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'den emekli olduğu öğrenilen ve taksicilik yapan 52 yaşındaki Hasan Kuru, Eski Kundu Yolu, Lara 7 nolu Beach önünde darp edildikten sonra 5 yerinden kurşunlanarak öldürüldü.

Olayın gasp cinayeti olduğunu saptayan polis ekipleri, yaralı olduğu tahmin edilen zanlı ya da zanlıları yakalamak için bölgede bulunan ormanlık alanda 50 polisle arama çalışmaları yaptı.

Antalya'da, ‘Metropol Taksi’ durağına bağlı olarak taksicilik yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli 52 yaşındaki Hasan Kuru, 07 T 679 plakalı taksisine müşteri olarak bindiği tahmin edilen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından Eski Kundu Yolu, Lara Beach'e götürüldü. 7 nolu Beach önünden geçerken zanlılar ile boğuşan Kuru, direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıkıp ormanlık alandaki kuma saplandı. Bu sırada kimliği belirsiz zanlı ya da zanlılar, evli ve 4 çocuk babası emekli taksiciyi vucudunun çeşitli bölgelerinden 5 kurşunla vurarak öldürdü. Boğuşma sonrasında yaralandığı tahmin edilen zanlı ya da zanlılar hızla ormanlık alana kaçarken ağır yaralanan Kuru, yaklaşık 10 metre sürünerek yardım istemek için yol kenarına çıktı.

Aşırı kan kaybeden Kuru, olay yerinde hayatını kaybederken bu sırada yoldan geçen bir başka taksici, yol kenarında kuma saplanmış bir taksiyi görünce yardım için aracından indi. Bu sırada Kuru'nun cesedini gören taksici, Polis İmdat hattını arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, uzun süren incelemelerin ardından zanlının yaralı olduğunu ve kan izlerinin ormana doğru sürdüğünü belirledi. Önleyici hizmetler şubesi ve asayiş şubesine bağlı yaklaşık 50 polis, ormanlık bölgeye girerek aramalarda bulundu.

Olay yerine gelen Metropol Taksi durağında çalışan taksiciler ve Kuru'nun akrabaları, uzun süre gözyaşı döktüler. Olaya isyan eden taksiciler, “Biz ekmek parası için koşturuyoruz. Hasan abi ile hafta sonu balık tutmaya gidecektik. O yaşamayı, çalışmayı çok seviyordu. Emekli olmasına rağmen taksicilik yapıyordu” dediler.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, zanlı ya da zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan, iki gün önce de Antalya'nın Aksu beldesinde boğazı kesilip kafa derisi yüzüldükten sonra öldürülen taksici Hasan Cıvılet'e ait ceset de domuz bağlı bir durumda bulundu.
Hürriyet İnternet/DHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 05:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?