8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Esnaf turist duasına çıktı

Alanya'da bir çok otelin "Her şey Dahil Sistemi"ne geçmesi ve turistin otelden çıkmaması esnafı zor durumda bıraktı. Esnafın son umudu olan gemi turizmi de istenileni vermeyince, esnaf çareyi mevlit okutmakta buldu. Aralarında para toplayıp mevlit okutan esnaf, daha sonra çarşıda dua etti.


Alanya'da turizm sezonunu geçtiğimiz yıllara oranla kötü gidince, bundan en fazla etkilenen esnaf oldu. Turist sayısındaki azalma ve "Her şey Dahil Sistemi"nin ardından turist otele kapanınca, siftahsız dükkan kapatan esnaf, çareyi mevlit okutmakta buldu.

Aralarında para toplayan esnaf, geçtiğimiz yıl Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun açılışını yaptığı Kuyularönü Camii'nde mevlit okutturdu. Esnafın duasına, cami cemaati de eşlik etti. Mevlidin ardından çarşı merkezinde toplanan esnaf, turistlerin şaşkın bakışları arasında dua etti.

Turizm sezonunun kötü geçmesinden yakınan çarşı esnafı Abdullah Bozkurt, "Küresel ısınma diye millet yağmur duası yapıyor, bizim derdimiz ise turist. Biz de turist duası yaptık. Bakın gemilerle İsrailli turistlerin gelmesine rağmen neredeyse hiç satış yapamıyoruz. Her şey dahil sistemi ile turist otelden çıkmıyor, perişan olduk. İşlerimizin açılması için aramızda para topladık ve camide mevlit okutmaya karar verdik. İşimiz Allah'a kaldı. Turizm sezonunun iyi geçmesini ümit ediyoruz" dedi. Ali Ulukaya isimli esnaf ise satışların yok denecek kadar az olduğunu, yetkililerin ise hiç bir şey yapmadığını söyledi. İşyerine turist giren bir esnaf ise dizlerini önüne çökerek, ellerini semaya kaldırdı ve şükür duası yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2007 Cumartesi 02:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?