22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Esnaf ve sanatkara ucuz sağlık hizmeti

ESNAF VE SANATKARA UCUZ SAĞLIK HİZMETİ

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) ile Anamas Şelale Tıp Merkezi arasında imzalanan protokol ile esnaf ve sanatkarlar sağlık hizmetlerinden indirimli yararlanacak. Hazırlanan protokolden yararlanacak esnaf ve sanatkarlara yüzde 20 ile yüzde 30 arasında indirimler uygulanacak.

Protokol AESOB Başkanı Orhan Tolunay ile Anamas Şelale Tıp Merkezi İşletme Müdürü Ali Solak arasında imzalandı. AESOB Başkanı Orhan Tolunay, ekonomik olarak zor durumda bulunan esnaf ve sanatkarın sağlık hizmetlerinden daha uygun koşullarda yararlanabilmesi için bu protokolün imzalandığını söyledi. Protokolden yararlanmak isteyenlerin sadece esnaf ve sanatkar olduğunu kanıtlamalarının yeterli olacağını belirten Tolunay, “Üyelerimizin bağlı bulundukları odaya kayıtlı olduklarını gösterir belgeyi Anamas Tıp Merkezi yetkililerine göstermeleri indirimden yararlanmalı için yeterli olacak. Üyelerimiz, birlik ve oda çalışanlarımız ile bakmakla yükümlü yakınları aynı indirimden yararlanabilecek” dedi.

YÜZDE 30 İNDİRİM

İmzalanan protokol çerçevesinde, sosyal güvencesi olanlardan ayakta muayenelerde ücret alınmayacak. Esnaf ve sanatkarlar, muayene sonucu istenen tetkiklerden yüzde 30 indirimli yararlanacak. Laboratuar tetkikleri, ultrason, MR, röntgen , bilgisayarlı tomografiden 30 liranın üzerinde ücret alınmayacak. SGK tarafından karşılanmayan hizmetlerden yüzde 20 indirim uygulanacak. Protokolden yararlanmak isteyen fakat sosyal güvencesi olmayan esnaf ve sanatkarlar, muayene için 16 lira, bilgisayarlı tomografi ve MR için 90 lira, ultrason için 30 lira, röntgen için 15 lira ücret ödeyecekler. Bunun dışında kalan tıp merkezinin tüm hizmetlerinin fatura üzerinden yüzde 20 indirim uygulanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 15:26:01
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 16:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?