1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Esnafa davullu zurnalı uğurlama

ESNAFA, DAVULLU ZURNALI UĞURLAMA TÖRENİ

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde, işyerini başka bir yere taşıyan esnafa eski esnaf komşuları davullu zurnalı uğurlama yaptı.

Korkuteli İlçe merkezinde yıllardır esnaflık yapan Halil Eray’ın ilçenin başka bir yerine taşınması üzerine dükkan komşuları, dükkanlarının önünde davul ve zurna getirerek, uğurlama töreni düzenlediler.

İlçede ilk defa bir uygulama ile davullu ve zurnalı bir uğurlama yapan esnaf, çevre esnaflardan da alkış aldı. Yıllardır aynı çatı altında esnaflık yaptıkları için, başka bir yere taşınması üzerine davul ve zurna ekibi ile uğurlama yapmak ortak bir karar olduğunu söyleyen esnaf Süleyman Cankar, “Biz ilçe ve arasta esnafları olarak yıllardır beraber iş yeri açtığımız ve esnaflık yaptığımız birisini kaybedince veya bir yere taşınınca o esnaf arkadaşımıza uğurlama töreni düzenleriz. Bugün Halil Eray arkadaşımız, dükkan değişikliği yaparak başka bir yere taşındı. Arasta ekibi olarak onu davul ve zurna ile uğurlama kararı aldık. Yıllardır esnaflık yapan arkadaşımızı uğurladık” dedi.

Dükkan komşuları tarafından davullu zurnalı uğurlamadan son derece memnun olan Esnaf Halil Eray, İlçede ilk defa bir uygulama ile bir esnaf bir esnafı davullu zurnalı gelin gibi uğurladılar. Biz arastada esnaf arkadaşlar olarak bir bütündük. Ancak ben farklı bir yere dükkanımı taşımamdan dolayı esnaf arkadaşlarımız bizleri böyle bir uğurlama töreni düzenlemişler. Kendilerine bu uğurlamalarından ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ESNAFA, DAVULLU ZURNALI UĞURLAMA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 10:22:02
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 10:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?