22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Esnafa pazar nöbeti

Korkuteli ilçesinde birçok esnaf kesimini bünyesinde toplayan Korkuteli Elektrikçiler, Sıhhi Tesisat, Doğramacılar ve İnşaatçılar Odası, eczacıların uyguladığı modeli örnek alarak pazar günleri nöbetçi esnaf uygulaması başlatacak.

Korkuteli Elektrikçiler, Sıhhi Tesisat, Doğramacılar ve İnşaatçılar Odası, Türkiye'de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Birçok esnafı bünyesinde bulunduran esnaf odası, özellikle yazlıkçıların mağdur olmaması için pazar günleri nöbetçi esnaf uygulaması başlatacak.

Korkuteli Elektrikçiler, Sıhhi Tesisat, Doğramacılar ve İnşaatçılar Odası Başkanı Hüseyin Tınkaz, yazlıkçıların akın etmesiyle ilçe nüfusunun yaz aylarında arttığını bununla birlikte vatandaşların çeşitli sorunlar yaşadığını söyledi. Yazlıkçı evlerinde yaşanan bu sorunlar içinde en fazla sıhhi tesisat ve elektrik arızaları oluştuğunu belirten Tınkaz, pazar günleri esnafa çok ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle hizmet için nöbetçi esnaf uygulaması başlatma kararı aldıklarını söyledi. Özellikle ilçe nüfusunun 60 binlere ulaştığını ve yazlıkçı vatandaşların Mayıs ayı sonu itibariyle göç etmeye başladığını hatırlatan Tınkaz, "Yayla turizmine hizmet edebilmek için oda olarak 'Nöbetçi Esnaf' uygulaması başlatmaya karar verdik. Eczacılar gibi esnaf arkadaşlarımız da nöbet tutacak" dedi.

Hüseyin Tınkaz'ın verdiği bilgiye göre, nöbet uygulaması gönüllülük esasına dayalı yapılacak. 13 elektrikçi, 14 sıhhi tesisatçı esnaf nöbete katıldı. Ayrıca mobilya ve doğramacı işleri olan yazlıkçılara da Oda yardımcı olacak. Nöbetler, yayla turizminin yoğun olduğu 31 Mayıs-30 Eylül tarihleri arasında 08:30- 17:00 saatleri arasında uygulanacak. Nöbetçi esnafın adres ve telefonunun bulunduğu nöbet çizelgesi her dükkanda asılı olacak ve itfaiyeden öğrenilebilecek.

 

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 15:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?