21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Esnafı sevindiren karar

ESNAFI SEVİNDİREN KARAR

Kemer Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda oybirliği ile kabul edilen maddeye göre yıkılan eski Sanayi Sitesi dükkanlarından kira borcu olan esnaflar ana paralarını ödeyecekler.

Kemer Belediye Meclisi Olağan Toplantısı'nda 10 gündem maddesi üzerinde görüşme yapılırken, gündemde yer alan fuarlarda stand ücretinin karşılanması, yurtdışı fuarlarına katılan belediye yöneticisi ve personeline yurtdışı geçici görev yolluğu ve harcırahı verilmesi, yolcu taşımacılığı yapan deniz taşıtlarının taşıma ücretlerinin belirlenmesi konuları karara bağlandı.Toplantıda eski Sanayi Sitesi kiracılarının talebi de görüşüldü. Sanayi esnafına belediye meclisi oy birliği ile 2004-2007 yılları arasında kiralarını ödeyemeyen esnafın borcunun sadece ana parasını ödemesi kararlaştırıldı.

Geçmiş dönemdeki bazı sorunlar nedeniyle sanayi esnafının mağdur duruma düştüğünü söyleyen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Bu konuda sanayi esnafının yaptığı müracaatlar sonrasında , bu mağduriyetini giderebilmek için 6 aydır bir çalışma içerisindeyiz. Birim müdürlüklerimiz ve hukuk danışmanımız tarafından yapılan çalışmalar sonrasında, konu meclisimizin gündemine geldi. Yaklaşık 40 esnafı kapsayan bu durum bizden önceki dönemden kaynaklanan bir sorun. Ancak 600 lira borcu olan bir esnafın bugün itibariyle borcu faizler, icra masrafları üzerine binince 10 milyar liranın üzerine çıkıyor. Buna bir çözüm bulmamız gerekiyordu. Esnafın bu borcundan dolayı resmi kurumlarla iş yapamama noktasına gelmişti. Meclisimizden çıkan bu kararla esnafın rahatlayacağını umuyorum" dedi.

Meclis toplantısında ayrıca Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın ticari plaka kayıtları ile ilgili talepleri, Merkez Mahallesi Hastane Caddesi'nin Atatürk Caddesi ile bağlanması için plan tadilatı konusu görüşülerek karara bağlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 17:36:04
Güncelleme :1 Mart 2011 Salı 18:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?