21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Esnafın vergi için süre talebi

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) basit usulde vergiye tabi esnaf ve sanatkarın 2005 yılında elde ettikleri kazançlarının beyannamelerini ödemeleri için verilen sürenin uzatılmasını istedi.
AESOB, Maliye Bakanlığı'na gönderdiği bir yazıyla basit usulde vergi ödeyen esnaf ve sanatkarların gelir vergisi beyannamelerini verme sürelerinin uzatılmasını istedi. Daha önce bakanlık tarafından belirlenen 15 Şubat tarihine kadar bazı esnafların işlemlerini yaptıramayacak olması nedeniyle sürenin uzatılması istendi. Maliye Bakanlığı'na gönderilen yazıda, "Basit usulde vergiye tabi bulunan esnaf ve sanatkarın 2005 yılı ticari kazanç beyannamelerini 15 Şubat'a kadar vermesi gerekiyordu. Beyanname hazırlıkları tamamlanamadığından, gerçek usulde vergiye tabi olan esnaf ve sanatkar için tanınan süre uzatımının, basit usul için de uygulanmasını istiyoruz" denildi.
Bazı esnaf ve sanatkarın belirtilen süre içerisinde hazırlıklarını tamamlayamadığını ifade eden AESOB Başkan Vekili Abdullah Sevimçok, "Üyelerimizin cezalı duruma düşmemeleri için bakanlıktan böyle bir talepte bulunduk. Ayrıca Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Genel Başkanlığı'na da durumu bildirdik. Umarım süre uzatılır
.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 22:50:20
Güncelleme :13 Şubat 2006 Pazartesi 22:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?