1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Esnaftan Başkan Akaydın’a ziyaret

AESOB’TAN BAŞKAN AKAYDIN’A ZİYARET

Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Orhan Tolunay ve Oda Başkanları, Ahilik Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti.

AESOB Başkanı Orhan Tolunay, Ahilik Haftası nedeniyle18 Oda Başkanıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti.

AESOB Başkanı Orhan Tolunay, Ahilik Haftası’nı kutladıklarını belirterek, “Esnafın yanında olduğunuzu biliyoruz” dedi. Ahilik kültürünün önemine dikkat çeken Başkan Akaydın, tüm esnafın Ahilik Haftası’nı kutladı. Akaydın, soru üzerine Halkın Portakalı etkinliği ile ilgili Oda Başkanlarına bilgi verdi. Dünyada ilk kez yapılan bir uygulama ile mahalleleri kendi filmlerini çekmeleri için teşvik ettiklerini belirten Akaydın, “Mahalle sakinlerini eğitiyoruz ve teknik destek veriyoruz. Onlar da kendi senaryolarını yazıp, kendi hikayelerini kısa film olarak çekiyorlar. Birinciye 20 bin TL ödülün yanı sıra, o mahalleye anıtını dikeceğiz” dedi. AESOB Başkanı Tolunay, Halkın Portakalı etkinliğinin halkın sinemaya sahip çıkması açısından önemli bulduklarını söyledi.

AESOB Başkanı Orhan Tolunay, Sobacılar Çarşısı’nda bulunan meydana Ahilik’i simgeleyen bir anıt dikerek, gelecek yıl Ahilik Haftası etkinliklerini burada kutlamayı istediklerini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. AESOB Başkanı Tolunay, Başkan Akaydın’a ziyaret anısına plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 10:36:02
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 11:01:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?