21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Esnaftan toz ve gürültü isyanı!

Akdeniz Sanayi Sitesi esnafı, Ferrokrom Fabrikası’nın çıkardığı toz ve yüksek sesin çevreyi kirlettiğini belirterek, buna engel olmasını istiyor.

Akdeniz Sanayi Sitesi esnafı uzun süredir, Ferrokrom Fabrikası’ndan yayılan toz ve gürültü ile mücadele ediyor.

Fabrikadan çıkan tozların gün boyu sanayi sitesinin üzerinde olduğunu belirten sanayi esnafı, “Çevre İl Müdürlüğü’ne durumu bildirdik. Ancak bir önlem alınmadı. Artık işyerlerimizde çalışamaz hale geldik” dedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Orhan Tolunay, sanayi sitesine giderek incelemelerde bulundu. Beraberinde, Oto Tamirciler Odası Başkanı Osman Koru ve Yeşil Antalya Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı İbrahim Tetik ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunan Başkan Tolunay, esnafın en büyük sıkıntısının gürültü ve toz olduğunu söyledi.

Ferrokrom Fabrikası’nın gün boyu yüksek sesle çalıştığını belirten sanayi esnafı, “Özellikle fabrikaya yakın bölgelerdeki işyerlerinde çalışmak imkansız. Bir de fabrikadan çıkan tozlar var. Bu tozlar insan sağlığına zararlı. Esnafımız, gün boyu bu tozu solumak zorunda kalıyor. Fabrika yetkilileri, bir filtre ile bu tozu önleyebilirler. Ancak nedense bu filtre takılmıyor. Yetkililerin bu çektiğimiz işkenceye bir son vermesini istiyoruz” dediler.

Fabrikanın hemen yanındaki işyerlerini ziyaret eden AESOB Başkanı Orhan Tolunay, “Bu gürültü ve toz içerisinde esnafımızın işini yapması imkansız. Fabrika yönetiminden bu sorunu en kısa zamanda gidermesini istiyoruz. Çevreye zarar veren bir işletmenin faaliyetine devam etmesine izin verilmemelidir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 11:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?