22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

‘Eva Balesi’ sanatseverlerle buluşuyor

‘EVA BALESİ’ SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Howard Blake’in ‘Eva Balesi’ni Avrupa’nın en önemli koreograflarından Robert North’un koreografisi ve Robert North’un reji asistanı Julian Moss’un rejisiyle Şubat ayında yeniden Antalya’lı sanatseverlerle buluşturuyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, piyanist, şef ve besteci olarak dünya çapında ün yapmış Howard Blake’in müziğini bestelediği Eva Bale’sini, Antalya’da sahnelediği Carmina Burana eseri ile Antalyalı sanatseverlerin yakından tanıdığı Avrupa’nın önde gelen koreograflarından Robert North’un koreografisiyle sahneliyor.İnsan sesinin de eşlik ettiği Eva Balesi, modern bir kadın olan Eva’nın çocukluğundan yetişkinlik dönemine ve ölümüne kadar uzanan hayat hikayesini anlatıyor. Eva’nın toplumsal ve içsel çatışmalarının etrafında dönen oyun, günümüz toplumunda modern bir kadının yaşadığı ortak açmazları dile getiriyor.

Eva’nın hayat hikayesinin modern bir koreografiyle işlendiği eserin orkestra şefi Hakan Kalkan, dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer’e, ışık Talip Şahin’e ait. Koreografi asistanlığını Cenk Karayel, Koro şefliğini Krastin Nastev üstleniyor.

Eva’yı Esra Taner; Eva’nın arkadaşlarını Gülçin Gökçebağoğlu,Gabriel Gogua, Cem Kaytmaz, anneyi Gökçe T. Turgut, babayı Devrim Saraçoğlu; ilk aşkını Tolga Burçak; Eva’nın ilk kocasını Evren İskender, kızını Sinem Ertan; oğlunu Yetkin Şahin canlandırıyor.

Temsil 4 Şubat 2010 Perşembe günü saat 20.00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

‘EVA BALESİ’ SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR
‘EVA BALESİ’ SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 15:05:04
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 21:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?