16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Evler boşaltılıyor

ANTALYA'DAKİ ORMAN YANGINI

Antalya-Isparta karayolu üzerindeki Karaöz beldesine bağlı Kayadibi köyünde çıkan orman yangını 500 hektarlık alanı etkilerken, Nanalı Mahallesi'ndeki evler boşaltıldı.

Aksu ilçesinin Karaöz beldesi Kayadibi köyünde 44 saat önce çıkan yangın, hala kontrol altına alınamadı. Yangın, 15 hanelik Nanalı Mahallesi'ni de etkisi altına aldı. Mahalleli can ve mal güvenlikleri nedeniyle evlerinden çıkarılırken, yangına 9 helikopter, 4 uçak, 100 arazöz, 550 orman işçisi ile havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da yangın bölgesinde oluşturulan kriz masasına başkanlık ediyor. Yangın bölgesine giden Altıparmak ve Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaçan, önce bölgeyi havadan inceledi, daha sonra Nanalı Mahallesi girişinde kurulan kriz masasına geçti. Mahalleliye geçmiş olsun dileklerini ileten Altıparmak, bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Mahalleliye evlerinden can ve mal güvenliklerini sağlamak üzere çıkarıldıklarını belirten Altıpamak, "44 saat önce bir kıvılcımdan çıkan

yangının söndürülmesi için ekipler son derece cansiperane bir şekilde çalışıyor. Amacımız yangını bir an önce kontrol altına almak. Kıvılcımlar beklediğimiz başka bir noktadan tekrar patlak veriyor. Bu riski de dikkate alarak ekiplerimizin de zarar görmemesi için dikkatlice çalışıyoruz. Şu anda tehlike altında olan herhangi bir yer yok. Sadece Nanalı Mahallesi'ni tedbir amaçlı boşalttık. Dün hava kararınca yangına havadan müdahale edemedik. Yangın sarp ve dik bölgelerde oluştuğu için karadan da

müdahalemiz zorlaştı. Şu an kontrol altına alabilmek için uğraşıyoruz. Yangın şu ana kadar 500 hektarlık bir alanda etkili oluyor" dedi.

Altıparmak, "Hasar tespitine başlandı mı?" sorusuna ise, "Yenice Mahallesi'nde sürekli oturulmayan 2 ev, 3 ahır ve 2 sera yangından zarar gördü. Arkadaşlarımız hasar tespitine başladı" yanıtını verdi.

Vatandaşlar ise can güvenlikleri nedeniyle evlerinden çıkarıldıklarını söyledi.

ANTALYA'DAKİ ORMAN YANGINI
ANTALYA'DAKİ ORMAN YANGINI
ANTALYA'DAKİ ORMAN YANGINI
ANTALYA'DAKİ ORMAN YANGINI
ANTALYA'DAKİ ORMAN YANGINI
ANTALYA'DAKİ ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 12:15:05
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 17:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?