1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Evolution' sanatseverlerle buluştu

Anadolu Ateşi, sanat severleri büyülemeye devam ediyor. Yanan ateşin yeni versiyonu 'Evolution'un ilk kez sergilendiği Antalya'da, izleyenler gösteriyi ayakta alkışladı.

Anadolu Ateşi, yeni versiyonu 'Evolution' (Değişim) ile ilk kez Antalya'da sahne aldı. Anadolu'nun yedi ayrı bölgesinden derlenen yüzlerce halk dansı motifinden oluşan koreografileriyle zengin Anadolu kültürünü yansıtan Anadolu Ateşi, Antalya Gloria Aspendos Arena'da Nisan-Kasım dönemi arasında haftanın Salı ve Cuma günleri arasında gösteri yaparak binlerce sanatsevere unutulmaz anlar yaşatmayı amaçlıyor.

SEMAHLAR

'Değişim' adlı gösteride dünyanın en iyi sahnelerinde gerçekleştirilen 2000 gösterinin verdiği deneyimle bazı yenilikler yapıldı. Anadolu kültür tarihinin en önemli zenginliklerinden olan semahlar gösteri 'Evolution'a eklendi. Anadolu'nun tüm semah karakterlerinden Anadolu Ateşi yorumuyla yeni bir kolaj yapılarak semahlar yeniden yorumlandı.

KAFKAS DANSLARI

Evolution gösterisinde yeni Kafkas dansları da kullanıldı. Kafkasya'da yaşayan halkların görkemli kültür zenginliği şarkılarıyla gösteriye eklendi. Dağıstan, Abhazya, Gürcistan, Osetya ve Alan danslarından yapılan bir kolajla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

ROMAN DANSLARI

Gösteride Roman kültürü ve çingene dansları Anadolu Ateşi Değişim'de önemli bir yer tuttu. Gösteri sonunda Gloria Aspendos Arena'yı dolduran yerli ve yabancı yüzlerce kişi performansı ayakta alkışladı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 11:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?