1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Expo heyeti Büyükşehir’de

EXPO HEYETİNDEN BÜYÜKŞEHİR’E ZİYARET

EXPO 2016 ile ilgili çalışmaları yerinde görmek ve kenti tanımak amacıyla Antalya’da bulunan Uluslararası Bahçecilik Üreticiler Birliği (AIPH) Başkanı Doeke C. Faber ve AIPH Genel Sekreteri Sjaak Langeslag, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti.

Ziyarette Dış İşleri Bakanlığı Tanıtım Daire Başkan Necil Nedimoğlu, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ATB Başkanı Ali Çandar, Antalya İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal da bulundu.

‘ANTALYA’YI ÇOK BEĞENDİK’

AIPH Başkanı Doeke C. Faber, Antalya’yı çok güzel bulduğunu, falezlerin üzerindeki kent siluetini ve yeşil dokuyu çok beğendiğini söyledi. EXPO 2016’nın çok önemli bir organizasyon olduğunun altını çizen Faber, “ATSO’nun ve sizlerin önemli desteği olduğunu biliyorum. Organizasyonu özel sektörün ve devletin bir arada götürmesi çok önemli. Bu başarıyı getirir. Antalya’daki EXPO ekibi çok iyi çalışıyor” dedi.

‘2016’DAN SONRASI DAHA ÖNEMLİ’

EXPO 2016’dan sonrasının Antalya için daha da önemli olduğunu dile getiren AIPH Başkanı Faber şöyle konuştu: “Bu çok önemli organizasyon bittikten sonra kentiniz dünya tarafından çok daha fazla tanınacak. EXPO’nun amacı yapılan kentin imajını güçlendirmek ve ekonomik olarak o kenti geliştirmektir. Antalya’ya katkı sunacağımız için heyecanlıyız. 2016’dan sonra Antalya’nın uluslararası prestijinin yükseleceğine eminiz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, EXPO 2016’nın Antalya’da gerçekleşecek olmasının, kent için büyük şans olduğunu söyledi. EXPO 2016’nın sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin en büyük fuar organizasyonu olduğunu ifade eden Akaydın, “EXPO Antalya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Başarılı olması için her türlü katkıyı koyacağız. 2016 için Antalya’yı seçtiklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Mustafa Akaydın, ziyaretleri anısına AIPH Başkanı Doeke C. Faber ve AIPH Genel Sekreteri Sjaak Langeslag’a plaket verdi. Faber de Akaydın’a porselen kase hediye etti.

EXPO HEYETİNDEN BÜYÜKŞEHİR’E ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 14:08:01
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 14:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?