1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Eynif Ovası masaya yatırıldı

Antalya’nın İbradı İlçesinde Antalya Tarım İl Müdürlüğü’nün organize ettiği toplantıda daha önce Başlar Köyü ile Ormana Beldesi arasında itilaflı olarak, ‘mera’ ilan edilen Eynif Ovası masaya yatırıldı.


İbradı’da düzenlenen toplantıda Tarım İl Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Mustafa Çürek, mera alanının yeni düzenlenmesi ve kullanımı ile ilgili sunum yaptı. Peyzaj Yüksek Mühendisi Başak Çalayer ise bölgede soğanlı çiçeklerin üretimi ile bilgi verdi.
Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin de yaptığı konuşmada Eynif Ovası’ndaki merayı en iyi şekilde değerlendirip halkın hizmetine sunmak istediklerini belirtti. Erçin, konuşmasında çekirge ile mücadeleye de değinerek, “Bir yandan çekirgeleri ilaçlıyoruz bir yandan da merada bulunan inekler bu otları yiyorlar” dedi.


Toplantıda konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ise Eynif Ovası ve Altınbeşik Mağarası’nın yıllardır iyi kullanılamadığını belirterek, “Orman köylümüzün kalkınmasında alternatif gelir kaynakları üretecek projeler hazırlanmalı. Altınbeşik Mağarası yolu için gerekli desteğin yapılmıştır” dedi.


Eynif Ovası’nda 2009 yılında ıslah çalışmalarının başlaması kararlaştırılırken, binin üzerinde olduğu tahmin edilen ‘Yılkı atları’nın ıslah edilmeleri yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 12:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?