22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ezel'e 9 dalda ödül

İSMAİL CEM TELEVİZYON ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ''İsmail Cem Televizyon Ödülleri'' töreninde Ezel dizisi 9 dalda ödül alarak geceye damgasını vurdu. Aşk-ı Memnu dizisi ise 4 ödüle layık görüldü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Dışişleri eski Bakanı ve gazeteci İsmail Cem anısına, televizyon dizileri, programları ile çeşitli yapımları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen 'İsmail Cem Televizyon Ödülleri yarışması, Mardan Palace Otel'deki kırmızı halı geçişin ardından yapıldı.

Sunuculuğunu Burcu Esmersoy'un yaptığı törende, ilk olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görüntülü mesajı yayınlandı. Cumhurbaşkanı Gül mesajında, İsmail Cem'in her bakımdan kendisini yetiştirmiş farklı bir siyasetçi ve kültür adamı olduğunu belirtti. İsmail Cem'in TRT Genel Müdürlüğü sırasında yaptığı çalışmalarla Türk televizyonuna büyük katkı sağladığını söyleyen Gül, böylesi etkinliklerin onun adını hafızalarda yaşatmasına imkan sağlayacağını kaydetti.

Mardan Palace'ta düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bir yıl önce böyle bir program düzenlemeye karar verdikleri belirterek, "İsmail Cem TV ödülleri bugünden itibaren ses getirecek. Bu etkinliği düzenledikleri için İsmail Cem'in ailesine çocuklarına teşekkür ediyorum. İsmail Cem'le baºlayan ve son zamanlarda yükselen ulusal camide tan?n?l?rl??a ulaºan kiºiler var. Aram?zda olan Telmen ?slamov'a da teºekkür ediyorum" diye konuºtu.

Mardan Palace'ta düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bir yıl önce böyle bir program düzenlemeye karar verdikleri belirterek, "İsmail Cem TV ödülleri bugünden itibaren ses getirecek. Bu etkinliği düzenledikleri için İsmail Cem'in ailesine çocuklarına teşekkür ediyorum. İsmail Cem'le başlayan ve son zamanlarda yükselen ulusal camide tanınılırlığa ulaşan kişiler var. Aramızda olan Telmen İslamov'a da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programa katılan Televizyon Yayımcıları Derneği Başkanı Hidayet Karaca, İsmail Cem Televizyon Ödülleri'nin bir milada imza atacağını söyledi. Bu ödülle set arkasında gece gündüz çalışan kişilerinde alkışlanması için salonda olduklarını ifade eden Karaca, "Burada başarılar ödüllendirilecek. Burada bu toprağın inanların güzel projelere imza attıklarını göreceğiz. Son yıllarda aldığımız mesafeleri burada görüyoruz. Ülkede güzel şeyler oluyor. Güzel şeylere ihtiyacımız var. Arkadaşlarımız bu ödüller motive edecek" dedi.

Programda ödül alan ve açılış konuşması yapan Gazeteci ve İsmail Cem'in yakın arkadaşı Uğur Dündar, İsmail Cem'in gurur duyması gereken biri olduğunu ifade etti. İsmail Cem'in hakkı ettiği değeri alamadığını söyleyen Dündar şunları söyledi:

"İsmail Cem gazeteci sendikacı düşünür ve iyi bir siyasetçiydi. Hem dürüst bir liderdi. Televizyonda devrimlere imza atmış efsane bir müdürdü. TRT'de devrim sayılacak işler yaptı. TRT'de ilk kez naklen Mevlüt yayını yapıldı. Güzel işlere imza attı. Başarılı bir Dış İlişkiler Bakanlığı'na imza attı. Ama değeri bilinmedi. Eğer bilinseydi başbakan olabilirdi." Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın'a teşekkür ederken yanlışlıkla 'Ankara Büyükşehir Belediyesi' diyen Dündar hatasını şöyle düzeltti: "Benim ağzımdan Ankara'daki başkan için böyle güze ifadeler çıkacağını zaten düşünmüyorsunuzdur."

Konuşmaların ardında ödül törenine geçildi. Ödül töreninde Kenan İmirzalıoğlu ve Cansu Dere'nin başrollerini üstlendiği Ezel dizisi en iyi dizi ve en iyi erkek oyuncu ödülleri başta olmak üzere 9 ayrı dalda ödül kazanarak geceye damgasını vurdu. Hanımın Çiftliği ve Aşk-ı Memnu dizileri ise 4'er oy aldı. Gecede en iyi kadın oyuncu ödülünü ise Hanımın Çiftliği'nde rol alan Özgü Namal kazandı.
Gecede ödüle layık görülen kişi ve yapımlar şöyle:

En İyi Çıkış Yapan Yönetmen: Görkem Turgut

En İyi Fragman: Ezel (Ay Yapım)

En İyi İnternet Desteği: Aşk-ı Memnu

En İyi Başlangıç Jeneriği: Aşk-ı Memnu

En İyi Sanat Yönetmeni: Hanımım Çiftliği (Dilek Yelenci)

En İyi Görüntü Yönetmeni: Ezel (Veysel Tekşahin)

En İyi Kurgu: Ezel (Derdar Çakular)

En İyi Belgesel: Ayı ve İnsan (Ece Soydam)

En İyi Kostüm: Hanımın Çiftliği (Attila Türkantoz)

En İyi Makyaj: Hanımın Çiftliği (Hüseyin Üküm)

En İyi Çocuk Programı: Haberin Olsun (TRT)

En İyi Kültür Sanat Programı: Gezelim Görelim (TRT)

En İyi Yarışma Programı: Bir Kelime Bir işlem (TRT)

En İyi Magazin Programı: Cumartesi Sürprizi (Show TV)

En İyi Komedi Dizisi Yardımcı Aktris: Canım Ailem (Ezgi Mola)

En İyi Komedi Dizisi Yardımcı Aktör: Canım Ailem (İlker Aksum)

En İyi Komedi Aktris: 1 Kadın 1 Erkek (Demet Evgar)

En İyi Komedi Dizisi Aktör: Geniş Aile (Ufuk Özkan)

En İyi Komedi Dizisi: Geniş Aile

En İyi Özgün Senaryo: Ezel Kerem Deren, Pınar Bulut

En İyi Talk Show: Muhabbet Kralı (Okan Bayülgen)

En İyi Uyarlama Senaryo: Aşk-ı Memnu

En İyi Gençlik Dizisi En iyi yardımcı Aktris: Melekler Korusun (Rojda Demirel)

En İyi Gençlik Dizisi Yardımcı Aktör: Kavak Yelleri (Altan Gördüm)

En İyi Gençlik Dizisi Aktris: Melekler Korusun (Hümeyra)

En İyi Gençlik Dizisi Aktör: Melekler Korusun (Avni Yalçın)

En iyi Gençlik Dizisi: ES-ES

En İyi Gündüz Kuşağı Programı: Doktorum

En İyi Müzik Eğlence Komedi Programı: Çok Güzel Hareketler Bunlar

En İyi Spor Programı: Stadyum (TRT)

En İyi Dizi Müziği: Ezel (Toygar Işıklı)

Antalya Özel Ödülleri: Perran Kutman, Müjdat Gezer, Güneri Civaoğluigurur duyması gereken biri olduğunu ifade etti. İsmai

Yaşam Boyu Özel Ödülleri: Uğur Dündar, Uğur Yücel, Metin Akpınar, Tuncer Kurtiz

İsmail Cem Özel Ödülü: Digiturk İz TV

En İyi Unutulmaz Sahne: Ezel

En İyi Yönetmen: Ezel Uluç Bayraktar

En İyi Drama Yardımcı Aktris: Yaprak Dökümü (Deniz Çakır)

En İyi Drama Yardımcı Aktör: Aşk-ı Memnu (Selçuk Yöntem)

En İyi Drama Aktris: Hanımın Çiftliği (Özgü Namal)

En İyi Drama Aktör: Ezel (Kenan İmirzalioğlu)

En İyi Drama Dizi: Ezel

İSMAİL CEM TELEVİZYON ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 10:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?