22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Falezlerde can pazarı

Antalya'nın Hasan Subaşı Parkı'ndaki 15 metre yüksekliğindeki falezlerden düşen bir genci itfaiye kurtarma timleri ile 112 sağlık ekipleri kurtardı.

İtfaiye ekipleri, önce falezlerden düşen genci daha sonra da yaralıya müdahalede bulunan sağlık ekibini kurtardı.

Antalya Hasan Subaşı Parkı'nda sabah saatlerinde alkol alan ismi belirlenemeyen bir genç dengesini kaybedip 15 metre yükseklikteki falezlerden aşağı düştü. Kayalıkların üzerine düşen genci, parkta sabah sporu yapan vatandaşlar görüp polise ihbar etti. Olay yerine gelen polis, yaralının kurtarılması için 112 Acil Yardım ile 110 İtfaiye Kurtarma ekiplerinden yardım istedi.

İhbar üzerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı kurtarma ekibi amiri Ali Bozkurt, ismi belirlenemeyen yaralının yanına önce tek tek 112 doktoru Sezai Öktem ile hemşire Sevgi Çelik'i indirdi. Ekipler yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Vücudunda ve boyun kısmında kırık tespit edilip bilinci kapalı olan yaralının sedye ile yukarı taşınmasına karar verildi. Ekipler sedyeye bağlı yaralıyı kurtarma aracının vinci ile yukarı çıkardı. Yaralı, gelen ikinci 112 sağlık ekipleri tarafından ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil Serviste kontrolden geçirilen yaralının sağlık durumunun ciddi olduğu belirlendi. İç kanama teşhisi konulan yaralı yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Sürekli zor şartlar altında görev yaptıklarını ifade eden Dr. Sezai Öktem, ne ile karşılaşacaklarını bilmediklerini belirterek "Bazen bir kayalıkta, bazen dağda. Bazen de bir uçurum dibinde görev yapıyoruz. Fakat her yerde hayat kurtarmak çok güzel. Bu günde zor bir görevdi" diye konuştu.

Öte yandan bazı vatandaşlar kurtarma çalışması sırasında olan bitenden habersiz sabah sporlarını yapmaya devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 13:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?