21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Falezlerde yamaç paraşütü keyfi!

Antalya falezlerde yamaç paraşütü yapan Türk ve ABD'li paraşütçüler adeta ölüme meydan okuyor.

Paraşüt kazalarının sıklıkla yaşandığı falezlerde tehlikeye aldırmayan paraşütçüler Antalya semalarında renkli görüntülere sahne oluyor. Antalya'da yıllardır yamaç paraşütü yaptığını söyleyen Dr. Atlan Kurt, Antalya'da yamaç paraşütü yapmak için en iyi mekanın falezler olduğunu belirterek, yamaç paraşütü eğitimi aldığını ve bu sporu bilinçli bir şekilde yaptığını söyledi.

Kurt, profesyonel olarak bu işi yaptıklarını belirterek "Yamaç paraşütü hava sporlarının bir dalıdır. Ayrıca, Antalya'nın falezleri rüzgar ve yönü bakımından yamaç paraşütü için çok uygun. Bilinçli yapıldığı takdirde, bütün hava sporlarında olduğu kadar risk olsa da tehlike ve ölümden bahsetmeye gerek yok" diye konuştu.

Geçen yıllarda falezlerde yamaç paraşütü yaparken ters yönden esen rüzgar nedeniyle paraşütünün dengesini kaybedip denize çakılan Amerikalı turist Jan Joseph Stone, paraşüt sevdasından vazgeçmiyor. Arkadaşı Altan Kurt tarafından düştüğü denizden kurtulan Stone, yine falezlerde yamaç paraşütüyle atlayışlarını sürdürüyor.

Başarılı uçuşlarıyla arkadaşları ve izleyenler tarafından alkışlanan Jan Joseph Stone, daha önce yamaç paraşütü yaparken birçok kez tehlike atlattığını söyledi. Amerika'da bir uçağı olduğunu ve uçaktan da paraşütle atlayış yaptığını anlatan Stone, şöyle konuştu: "Yaklaşık 6 yıldır yamaç paraşütü yapıyorum. Yamaç paraşütünü çok seviyorum." 7 yıl önce tatil için Antalya'ya geldiğini ve burayı çok sevdiği için ev satın aldığını belirten Stone, "Burada yaşamayı çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 12:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?