1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Fazıl Say Kepez'de konser verecek

FAZIL SAY KEPEZ'DE KONSER VERECEK

10. Uluslar arası Antalya Piyano Festivali kapsamında Ünlü Piyanist Fazıl Say, Kepez İlçesinde bir konser verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında Festival Genel Sanat Yönetmeni Fazıl Say, 16 Kasım Pazartesi günü Kepez İlçesi, Yenimahalle Semt Evi'nde ücretsiz konser verecek.

Festivalle ilgili açıklamalarda bulunan ünlü piyanist Fazıl Say; “Antalya'nın en büyük konser salonu AKM, tüm konserlerimizde dolup taşıyor. Açılış konserinde koridorlar doldu, hatta sahneye 200 sandalye daha koymak zorunda kaldık. Onuncu yılında festivalimizin geldiği bu nokta beni gururlandırıyor. Antalyalıların piyanoya ilgisi bir sanatçı olarak beni umutlandırıyor. Bu anlamda Başkan Akaydın, festival kapsamında Kepez'de ücretsiz bir “halk konseri” gerçekleştirmeyi önerdi. Başkanın bu fikrini büyük bir memnuniyetle kabul ettim. 16 Kasım'da Antalyalılarla Kepez'de buluşacağız” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, Piyano Festivali'nin kent kimliğinde önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Festival heyecanının Antalya'nın başka bir köşesine taşınacağını belirten Akaydın, “Büyükşehir Belediyesi olarak piyano festivalini Kepez bölgesinde halkla buluşturuyoruz. Antalya'nın kültür ve sanat kenti olması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu kapsamda belki de daha önce hiç klasik müzik dinlememiş, bir piyano konserine gitmemiş hemşehrilerimin de bu festivale yaklaşmasını istedim.”diye konuştu.

Fazıl Say'ın 10 yıldır Antalya için çalıştığına dikkat çeken Akaydın, “Ülkemizi, dünyanın dört bir yanında başarıyla temsil eden Fazıl Say, Antalya'ya uluslararası düzeyde çok iyi bir festival kazandırıyor. Bu, kentimiz ve biz Antalyalılar için çok büyük bir şans. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 10:20:02
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 13:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?