22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Feci kaza: 4 ölü, 25 yaralı

Antalya-Kemer karayolunda bir otele ait servis midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 17.45 sıralarında soyadı belirlenemeyen Metin isimli sürücünün yönetimindeki 07 BKE 06 plakalı servis midibüsü, Antalya-Kemer karayolu Büyükçaltıcak mevkinde yoldan çıkarak yaklaşık 100 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Araç uçurumun 40 metrelik bölümünde çam ağaçlarının arasına sıkışarak asılı kaldı. Kazada yaralılardan kurtarılamayanlarla birlikte toplam 4 kişi hayatını kaybetti. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi ile Yıldız Andeva ve Anadolu Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavileri sürüyor.

Öte yandan, kazadan önce midibüste olduğu öne sürülen ve ulaşılamayan 1 kişi, polis ve sivil savunma ekipleri tarafından aranıyor.

VALİ YARDIMCISI EREN KAZA MAHALLİNDE

Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, olay yerine gelerek, kaza hakkında bilgi aldı. Vali Yardımcısı Turan Eren, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kazanın nasıl meydana geldiği ile ilgili bilgi bilgi henüz yok. Bazı söylentiler var. Servis midibüsünün önündeki kamyondan demir düştüğü ve kazanın bu nedenle meydana geldiği yönünde bazı söylentiler var. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Kazanın ardından bölgede can pazarı yaşandı. Kara yollarından ağaçlar arası ve sahile kadar savrulan otel personelinden durumu acil olan bir kişi, Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulansı ile bölgeden alındı. Ağır yaralı olan kişiye ilk müdahale, helikopter havadayken paramedik uzmanı tarafından yapıldı. Antalya Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi bahçesine inen helikopterde, durumu kritik olan kişiye kalp masajı yapıldı.

Ağır yaralı vatandaşı hayata tutundurmaya çalışan uzman, helikopter içinde başladığı müdahaleye sedye üzerinde de devam etti. Ağır yaralıyı hayata döndürmeye çalışan uzman, kalp masajına sedyenin hareket etmesine rağmen devam etti. Hastane içine kadar devam eden 'hayata döndürme' çabaları ise bir müddet sonra boşa çıktı. Kazada ağır yaralanan kişi, hastanede yaşamını yitirdi.

Yaklaşık 100 metrelik uçuruma yuvarlanan servis midibüsünden ağaçlar ve sahile kadar savrulan yaralılardan bazıları ise hastaneye özel otomobillerle geldiler. Hasta yakınları hastane önünde umutla beklerken, hava ambulansı hava kararmasına rağmen yaralı taşımaya devam ettiler.
Hastane önünde yakınlarının gelmesini ve durumlarını öğrenmek isteyen vatandaşlara ise yetkililer yerine olay yerinde bulunan hastane ambulans şoförü bilgi verdi. Elindeki isimleri ve hangi hastanelere gittiğini söyleyen ambulans görevlisi, yakınlara bilgiler verdi.

ÖLÜ VE YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Antalya-Kemer kara yolunun 20. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında servis midübüsünde bulunan ölü ve yaralıların isimleri belli oldu.

Antalya-Kemer kara yolunda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybederken 25 kişi de yaralandı. Alınan bilgilere kazada yaşamını yitirenlerin isimlerinin çamaşırhane bölümünde çalışan Nazire Yalçın, bar bölümünde çalışan Özlem Dönmez ve terzi olarak çalışan Rıfat Yılmaz olduğu, üzerinden kimlik çıkmayan bir kişinin ismi kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Kazada hayatını kaybeden 1 çocuk annesi barmaid Özlem Dönmez'in yaklaşık 10 gün önce kanser şüphesiyle hastanede tedavi gördüğü, testlerin temiz çıkması üzerine birkaç gün önce oteldeki görevine döndüğü açıklandı.

Olay yerinden tesadüf eseri geçerken kazayı gördüğünü belirten Beldibi'nde bulunan 5 yıldızlı Katamaran Resort Otel'in sahibi Erdal Tontu, "Antalya'da bir toplantıya katıldım. Otelime dönerken kaza olduğunu fark ettim. İnip bakınca bizim personelimizin kaza yaptığına şahit oldum. 20 yıldır turizm sektöründeyim, ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kaldım. Çok üzgünüm" dedi.

Tontu, kazanın oluş şekliyle ilgili çelişkili bilgiler geldiğini söyleyerek, önde giden bir kamyondan demir parçaları düştüğü ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.

Antalya'daki çeşitli hastanelerde tedavileri devam eden yaralıların isimleri ise şöyle: "İsmail Güçlü, Şafak Pala, Özlem Göze, Bilal Cihan, Mehmet Balamir Akpınar, Zafer Aldemir, Umut Çağla Kara, Erdoğan Yılmaz, Senem Sarıgül, Eyüp Şen, Behice Elden, Cuma Yanmaz, Yeter Fırat, Aslı Delikara, Ünal Gürsoy, Şenay Batum, Sıtkı Yıldırım, Gülnaz Sarıgül, Metin Güral, Fırat İnal, Hüseyin Bulut, Hacı Aydoğdul, Yaşar Soycan, Elif Ayaz, Abdulkadir Akay."

Polis ekipleri ve cumhuriyet savcısının olay yerinde incelemelerinin ardından cesetler otopsi yapılmak üzere adli tıp morguna kaldırıldı.

İHA/DHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 19:04:42
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 09:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?