7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Fedakar anne ikinci bayramı yaşattı

Antalya'da yaşayan 75 yaşındaki Sevim Hanım Navruz, bayramda dünyaya getirdiği, ismini Bayram koyduğu 39 yaşındaki böbrek yetmezliği çeken oğluna yine bir bayram günü böbreğiyle hayat verdi.

İstanbul'da yaşayan 39 yaşındaki Bayram Navruz 8 ay önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Bayram Navruz'a hastanede böbrek yetmezliği teşhisi kondu. Hastanede yapılan tahlil sonucu 30 yıldır şeker hastası olan Bayram Navruz'un acil olarak böbrek nakli olması gerektiği belirlendi.

Haftanın 3 günü diyalize giren Navruz'a yapılan tahlil sonucu 75 yaşındaki annesi Sevim Hanım Navruz'un böbreklerinin kan ve doku uyumunun tuttuğu belirlendi. Bir bayram günü dünyaya getirdiği ve ismini bu nedenle Bayram koyduğu oğlunun göz göre göre erimesine gönlünün el vermediğini söyleyen Sevim Navruz yine bir bayram günü oğluna ikinci kez hayat verdi.

Oğluna bayramda yeniden hayat veren Navruz, sözlerine şöyle devam etti: "Oğlum her geçen gün gözümün önünde eriyip gidiyordu. Bu duruma seyirci kalamazdım. Onu bayramda dünyaya getirdim yine bir bayram günü ona yeniden hayat vermek varmış. Onu çok seviyorum. Allah herkese yedek bir böbrek vermiş. Bu böbrekleri hastalara bağışlayalım."

Yapılan ameliyat sonrasında bayram günü hayata yeniden tutunan Bayram Navruz, "Benim asıl doğum günüm bugün. Annem bana asıl bayramı yaşattı. Ona çok teşekkür ediyorum. Siz su içememenin ne demek olduğunu bilir misiniz? Artık kana kana su içip bayram tatlılarını yiyebileceğim. Anneme çok teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2007 Cuma 15:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?