22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Felaket bugün de devam ediyor!

Antalya'da 31 Temmuz günü öğle saatlerinde başlayan ve 10 bin hektar kızılçam alanının kül olduğu büyük yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. 4'ü tehlikeli 6 noktada devam eden yangını söndürme çalışmaları rüzgarın şiddetini artırması nedeniyle güçlükle sürdürülüyor.

Manavgat İlçesi'nin Taşağıl Beldesi'ne bağlı Karabük Köyü yakınlarında perşembe günü saat 12.30 sıralarında şiddetli rüzgar nedeniyle elektrik tellerinin teması başlayan orman yangını, üçüncü gününde devam ediyor. 4 köyün boşaltıldığı, 2 mahallenin yandığı, hayvanların telef olduğu, 40 konutun tamamen yandığı, 30 konutun kullanılamaz hale geldiği Antalya tarihinin en büyük yangınını kontrol altına almak için Orman Genel Müdürlüğü'nün bütün ekipleri seferber oldu. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'nin bizzat yönettiği çalışmalarda 8 helikopter, 2'si pelikan 7 uçak, 140 arazöz, 25 dozer, 20 su tankı, 160 teknik eleman ve 1300'ü aşkın işçi görev yapıyor. Evsiz kalan yaklaşık 250 kişi, dün geceyi kendilerine açılan yatılı ilköğretim bölge okullarında değil, başka köylerdeki akrabalarının yanında geçirmeyi tercih etti. Serik'de evsiz kalanlar için tahsis edilen iki okula, hiç gelen olmadı. Kızılay'ın bölgeye gönderdiği afet ekibi de çadırları kurmak için valilik onayını bekliyor. Dün geceden itibaren karadan sürdürülen sönderme çalışmalarına bugün sabahın erken saatlerinden itibaren havadan da destek verildi. Helikopter ve uçaklar, Köprüçay'dan aldıkları suyu, alevlerin yoğun olduğu bölgelere boşalttı.

Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, rüzgarın şiddetinin bugün düne göre daha fazla olduğunu, yoğun müdahaleye rağmen 6 noktada yangının devam ettiğini söyledi. Yanan 4 tehlikeli nokta bulunduğunu belirten Türedi, "Kara ve hava desteğiyle birlikte tüm gücümüzle yükleniyoruz. Hava şartları, çalışmalarımızı güçleştiriyor" dedi.


ENKAZ ALTINDAN KEMİKLER ÇIKTI

Manavgat'ta başlayıp Serik İlçesi'nin köylerine kadar ulaşan yangında kaybolduğu ileri sürülen 2 kişiden birinin cesedine ulaşıldığı bildirildi. Karataş Köyü Muhtarı Arif Kahya, yangından sonra 2 gündür haber alınamayan 71 yaşındaki Ali Deniz'in cesedine ulaştıklarını ileri sürdü. 2 gündür arama çalışmaları devam eden kayıp 2 kişiden Ali Deniz'in tamamen yanan evinin enkazı altında cesedine rastladıklarını söyleyen Kahya, "Sabah saatlerinde evin enkazını kaldırınca Ali Deniz'in tamamen yanmış cesedi ile karşılaştık. Yanan vücuttan geriye sadece kemikler kalmış. Kemik parçalarının yüzde 99 Ali Deniz'e ait olduğunu düşünüyoruz. Yetkililere haber verdik. Adli Tıp Kurumu araştırmasından sonra netlik kazanacak" dedi. Ali Deniz ile birlikte ortadan kaybolan 64 yaşındaki Osman Kahya'dan henüz haber alınamadığını kaydeden Muhtar Kahya, "Amcamın oğlu Arif Kahya ile ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Onun da cesedinin evinin enkazı altında olabileceğini düşünüyoruz" dedi. Muhtar Arif Kahya, Sivil Savunma ekiplerinin Osman Kahya'yı arama çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Dünür olan ve evleri yanyana olan Ali Deniz ve Osman Kahya'dan 2 gündür haber alınamıyordu. Köylüler Ali Deniz ve Osman Kayha'yı en son perşembe akşamı evlerini boşaltırken gördüklerini söylemişti. Enkaz altında bulunan kemik parçalarını gören Ali Deniz'in kızları Şerife ve Fatmana Deniz sinir krizi geçirdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 11:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?