22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Femtosecond cihazı Antalya’da

FEMTOSECOND CİHAZI TÜRKİYE’DE İLK KEZ ANTALYA’DA

Alman Carl Zeiss Meditec firmasının ürünü olan ve kornea işlemleri için tasarlanan Visumax cihazı Türkiye’de ilk kez Antalya Talya Göz Merkezi bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Carl Zeiss Meditec firmasının düzenlediği toplantının ardından dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ve bu cihazı ülkelerinde kullanan çok sayıda göz doktoru, canlı uygulama ve deneyim paylaşımı için Talya Göz Merkezi’nde buluştu. Yeni teknoloji femtosecond cihazı ile uygulamaları izleyen ve deneyimlerini paylaşan göz cerrahlarını merkezlerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Talya Göz Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Abay, “Talyagöz olarak hem yurt içi hastalarımız, hem de sağlık turizmi adı altında yurt dışından gelen hastalarımız için hedeflerimizi dahada büyüttük” dedi.

Abay, Antalya'da doğan Talyagöz markasını, sağlık turizmini daha da geliştirerek bir dünya markası olabilmeyi hedeflediklerini belirterek, yurtdışından gelen doktorlara hem Antalya'yı hem de Talyagöz'ü tanıttıklarını söyledi.

SON TEKNOLOJİ

Zeiss Refractive Laserler Sorumlusu Serdar Yanıkoğlu, Carl-Zeiss olarak bıçaksız lazer olarakta adlandırılan femtosecond lazer cihazını Türkiye’de ilk kez Talya Göz Merkezi’ne kurduklarını kaydetti. Bu cihazla ilk kez göz kusurlarının son teknoloji lazeri kullanılarak düzeltileceğini belirten Yanıkoğlu, organizasyon kapsamında yabancı doktorların sunum yaptıklarını ve Talya Göz Merkezi’nde femtosecond cihazı ile yapılan operasyonları izleyip, deneyimlerini paylaştıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 16:55:01
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 21:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?