21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Feslikan Şenliğinde sünnet şöleni

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Feslikan Şenliği kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen sünnet şöleninde maddi durumu yetersiz 1001 çocuk erkekliğe ilk adımı attı. 

Çocuklar kendileri için düzenlenen muhteşem şölende doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Başkan Türel de, ünlü sanatçı Sümer Ezgü ile birlikte zeybek oynayarak sünnet çocuklarının mutluluğuna ortak oldu. Antalyalılar şenliğe büyük ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Belediyecilik Hizmetleri kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği sünnet şöleni, belediye önünde toplanan 1001 çocuğun kortej geçişiyle başladı. Kendileri için hazırlanan arabalarla şehir turu atan çocuklar, aileleriyle birlikte Antalya halkını selamladı.
 
Erkekliğe ilk adımı atacak 1001 çocuğun katıldığı kortejin ardından şenliğin yapılacağı Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'na geçildi. Şenliğe, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel, Feslikan Güreş Ağası Yaşar Kaymaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Deveci, Genel Sekreter Yardımcıları Deniz Köken, Süreyya Köleoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Yılmaz, Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Şafak Otuzaltı, sünnet çocuklarının aileleri, yakınlarıyla çok sayıda Antalyalı katıldı. 

Şenlik programı içerisinde ilk olarak animasyon gösterileri yer aldı. Sihirbaz gösterileri ise çocuklardan büyük alkış topladı. Daha sonra Grup Anadolu eşliğinde sahneye Tuğba Karakuş ve Sevgi Küpür çıktı. Sevinç Akkaya'nın da türküleriyle sahne aldığı şenlikte, çocuklar bol bol eğlencenin tadını çıkardı. Sanatçılar çocuklarla bol bol dans etti.
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı konuşmada, sünnet çocuklarına seslendi. Başkan Türel, "Bugün, hep birlikte tam 1001 evladımızın erkekliğe ilk adımlarını kutluyoruz. Bu sünnet şöleniyle gençlerimizin ve ailelerinin yaşadığı heyecanı, gururu ve mutluluğu, tüm Antalyalılar olarak, bizler de paylaşıyoruz. Evlatlarımızın onuruna düzenlediğimiz bu şölenin asıl sahibi, bu 1001 evladımızın aileleridir" dedi. Sünnet şenliğinin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirten Türel, şölenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Türel'in konuşmasının ardından Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Sümer Ezgü sahne aldı. Sümer Ezgü türküleriyle binlerce Antalyalı'yı coşturdu. Sümer Ezgü Başkan Türel'i sahneye davet ederek, birlikte Çökertme türküsünü söyledi, ardından birlikte zeybek oynadı. Başkan Türel daha sonra Sümer Ezgü'ye şenliğe katılması ve katkılarından dolayı plaket verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 14:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?