7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Feslikan yaylası şenlikleri başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Doyran Belediyesi iş birliğiyle bu yıl 3'ncüsü düzenlenecek Feslikan Yaylası Şenlikleri ve Yağlı Güreşleri 28-29 Temmuz tarihlerinde yapılacak.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken, Doyran Belediye Başkanı Nurettin Ardıç ve Feslikan Yağlı Güreşleri Ağası Yaşar Kaymaz ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Deniz Köken, şenliklerin seçim yasakları nedeniyle 2 hafta ertelendiğini belirtti.
Deniz Köken, 3. Feslikan Yaylası Şenlikleri'nin 28 Temmuz akşamı Ankaralı Namık ve ünlü sanatçı Seda Sayan'ın vereceği konserle başlayacağını belirterek "29 Temmuz sabahı 26'sı başpehlivan 400'ü aşkın güreşçinin katılacağı yağlı güreş müsabakaları gerçekleştirilecek" dedi.


Şenlik kapsamında 3. Sünnet Şenliği'ni ertelemediklerini, sadece konserin gerçekleşemediğini ifade eden Köken, "Çocuklara elbiselerini dağıttık sünnetlerini yaptırdık. Bu yıl rekor başvuru oldu, bin 250 çocuğun sünnetini gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.
Feslikan Yaylası Şenlikleri'nin Antalya'nın denizi, güneşi kadar yaylalarının da tanıtımı açısından önemli olduğunu belirten Deniz Köken, sözlerine şöyle devam etti: "Antalya'nın yayla turizmi potansiyeli ve yayla hayatının varlığının Türkiye ve dünyaya duyurulması, turizme katkı sağlaması açısından önemli. Bu yıl şenliğe turistleri getirmek için girişimlerimiz olmuştu. Ancak erteleme nedeniyle bunu yapamadık. Gelecek şenliklere tur otobüsleriyle turistleri getireceğiz. Turist ağırlıklı bir yayla şenliği yapacağız."


Şenliklerin ata sporu güreşe bir yatırım olduğunu anlatan Köken, büyükşehir belediyesi olarak güreşin minderlisine de yağlısına da gereken önemi verdiklerini söyledi. Güreşin diğer popüler spor dallarından farkı olmadığını anlatan Köken, şöyle konuştu: "Feslikan güreşlerinin bir marka olmasına çalışıyoruz. Başpehlivan olan güreşçiye yine altın kemer vereceğiz. Güreş Ağası Yaşar Kaymaz tekrar ağalığı alırsa üst üste üçüncü kez ağa olduğu için ona da bir altın kemer hediye edeceğiz."


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken, güreşlerin maliyetinin 160 milyar, şenliğin toplam maliyetinin ise 350 milyar lira olduğunu söyledi.


Feslikan Güreş Ağası Yaşar Kaymaz da, geçen yıl yapılan ihalede 110 milyar lira ile ağa olduğunu hatırlatarak, bu yıl ihaleye girip üçüncü kez ağa olmak istediğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 14:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?