22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Festival 3 ay devam edecek

FESTİVAL ÜÇ AY DEVAM EDECEK

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, ‘Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin Avrupa Festivaller Birliği’ne üye olduğunu belirterek, Side’nin büyük prestij kazandığını söyledi.

Uluslararası sanatçıların, festivallere katılırken bazı kriterleri göz önünde tuttuklarını belirten Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Avrupa Festivaller Birliği’ne üye olmanın bu kriterlerden biri olduğunu söyledi. Uçar, “Önümüzdeki yıllarda festivale gelecek dünyaca ünlü sanatçıların, festivalin kalitesi nedeniyle Side’yi tercih edeceklerini söyleyebilirim. Ayrıca Avrupa Festivaller Birliği’ne üye olmamız tanıtım anlamında da önemli” şeklinde konuştu.

BELEDİYENİN GÖREVİ SADECE YOL YAPMAK DEĞİL

Belediyeleri altyapı, inşaat, yol, kaldırım yapan bir unsur olarak görmenin hata olduğunu da sözlerine ekleyen Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, “Belediyelerin çok daha büyük sosyal ve kültürel sorumlulukları olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu çerçevede Side Belediyesi olarak sahip olduğumuz tarihi eserler ve doğal güzellikleri bu tür kültürel çalışmalarla tanıtmış oluyoruz” dedi.

FESTİVAL 3 AY DEVAM EDECEK

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Eylül ayında 15 gün devam eden ‘Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıldan itibaren üç ay devam edeceğini belirtti. Uçar, “Festival her hafta en az bir etkinlik olmak üzere gerçekleştirilecek. Böylece daha geniş kitleye hitap edeceğiz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 10:58:04
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 11:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?