16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Festival çarşısı esnafı belediyede

FESTİVAL ÇARŞISI ESNAFI AKAYDIN’I ZİYARET ETTİ

Festival Halk Pazarı Esnafları Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Karaman ve Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti.

Festival Çarşısı’nın yer değiştirdikten sonra hak ettiği işlemselliği yitirdiğini belirten Dernek Başkanı Ömer Karaman, “Birçok arkadaşımız kepenk kapattı” dedi. Yaşanan ekonomik krizin de çarşı esnafını olumsuz etkilediğini vurgulayan Karaman, “Birçok arkadaşımız borç içinde. Dolaylı olarak 8–10 bin kişiye istihdam sağlayan bir çarşıyız. Bir zamanlar Antalya’nın simgesi durumunda idik. Bu çarşının yok olmasını istemiyoruz” diye konuştu. Çarşı esnafından birçok kişinin kira borcunun biriktiğini söyleyen Karaman, bu konuda Başkan Akaydın’dan yardım istedi. Festival Çarşısı’nın tanıtımı konusunda da kendilerine yardımcı olunmasını talep eden Karaman, belediyenin imkanları dahilinde çarşının canlanması ve yerli halkın da çarşıya ilgi göstermesi yönünde destek beklediklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise çarşı esnafının sorunlarını yakından bildiğini, küresel ekonomik krizin tüm ülkede hissedilir biçimde yaşandığını belirtti. Başkan Akaydın, “Antalya’daki esnaf arkadaşlarımız da bu konuda derin yara aldı” dedi.

Festival Çarşısı esnafının isteklerini cevaplandıran Başkan Akaydın, “Kanunların el verdiği ölçüde her zaman esnafın yanındayım. Kira alacaklarını silmemiz yasal olarak mümkün değil. Yasalar çerçevesinde alacakları taksitlendirebilir ve faiz oranlarını minimuma indirebiliriz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 14:09:01
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 18:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?