22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Festival çarşısı esnafına eğitim

FESTİVAL ÇARŞISI ESNAFINA EĞİTİM

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından esnaf ve müşterileri ilişkileri konusundan düzenlediği eğitim seminerinin dördüncüsü Festival Çarşısı'nda verildi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin şehrin çeşitli bölgelerindeki esnaf ve sanatkarlar için düzenlediği eğitim seminerlerinin dördüncüsü Festival Çarşısı'nda gerçekleşti. 'Esnaf-Müşteri İlişkilerinde Etkili İletişim' konulu seminere Festival Çarşısı'nda işyeri bulunan 74 esnaf katıldı.

Çeşitli meslek guruplarından esnafın müşterilerle daha etkili iletişim kurabilmesi amacıyla hazırlanan semineri Antalya Danışmanlık Eğitim Merkezi (ANDEM) Koordinatörü Özden Özdemir Altay verdi. Altay, esnafı büyük alış veriş merkezlerinden ayıran en büyük özelliğin müşteri ile bire bir ilgilenmesi olduğunu belirterek, “İnsanlar alışveriş yapacağı yerden ilgi bekler. Onların isteklerini doğru analiz ederek, doğru ürünü onlara sunabilirsiniz” dedi.

Müşteri ile doğru iletişim kurmanın satışın önemli bir bölümünü oluşturduğunu belirten Altay, “Yapılan araştırmalar müşteri kaybının ilk sırasında satıcı ihmalinin geldiğini ortaya koyuyor. İkinci sırada ise kusurlu mal gelmektedir. Yani müşteri ile ilgilenen kişilerin deneyimli, işini iyi yapan kişiler olması gerekir” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2011 Salı 13:24:04
Güncelleme :12 Temmuz 2011 Salı 13:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?