1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Festival hazırlıkları devam ediyor

1 Haziran 2009'da yerli-yabancı turistlerin ziyaretine açılacak, 'Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.


Antalya Lara Beach, 1 Haziran'da açılacak ve 1 Kasım'a kadar ziyarete açık kalacak 'Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'ne hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya belediyeleri, THY ve Rixos Belek Otel tarafından desteklenen festivalde sergilenecek kumdan heykeller için 7 bin metrekarelik alanda 18'i yabancı olmak üzere 40 kum heykel sanatçısı görev alıyor. Toplam 60 kişilik ekibin görev aldığı Lara Sandland'da 40 kum yığını üzerinde 110-120 adet kum heykelini yerli ve yabancı olmak üzere 300 bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Festivalde Türk, Antik Yunan, Mısır, Japon gibi ülkelerin mitolojik öğelerinin sergileneceğini söyleyen Global Design'in Genel Direktörü Cem Karaca, kum kenti oluşturmak için 5 bin ton kum kullanıldığı bilgisini verdi. 40 kum heykel sanatçısı içerisinde yer alan Sibel Açıkalın ve Rus David Lotiashvili ise böyle bir festivalde eserleri ile yer almaktan mutlu olduklarını, yerli ve yabancı tüm turistlerin Antalya'da mutlaka bu sergiyi gezmeleri gerektiğini
vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 21:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?