22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Festivalde 1 milyon karanfil dağıtıldı

Tarım Ajansı'nın organizasyonunda Kepez Belediyesi, Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Çiçek Tanıtım Grubu ve Inter Flora'nın desteğiyle gerçekleştirilen 4. Çiçek Festivali kapsamında 1 milyon dal karanfil dağıtıldı.

Kesme çiçek üretiminin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması ve çiçek tüketiminin artırılması amacıyla düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu. Çiçeklerle süslenmiş araçlar şehir içinde kortej geçişi yaptı. Kepez Belediyesi önünde başlayan kortej, şehir merkezinden geçerek Altınova Deepo Alışveriş Merkezi'nde son buldu. Korteje katılan araçlar caddelerde vatandaşa karanfil dağıttı.

Etkinliğe katılan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Ticaret Borsası Başkanı İlhami Kaplan, arabaların üzerinden çiçek atarak vatandaşların sevincine ortak oldu. Atılan çiçekleri kapmak için birbiriyle yarışan vatandaşlar ise, heyecanlı dakikalar yaşadı. Festival, 18 Mayıs Pazar günü Altınova semt pazarında düzenlenecek çiçek konseriyle sona erecek. Halk oyunları ve animasyonların da sergileneceği konserde sanatçı Nurgül Şahbalı sahne alacak.

Korteje katılan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Altınova'nın Türkiye kesme çiçek ihracatının yüzde 65'ini karşıladığını söyledi. Kesme çiçek üretiminin Antalya ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Öner, "Organize tarım bölgelerinin kurulması, modern ve büyük ölçekli seraların oluşturulması, ürün çeşitliliğinin sağlanması, enerji maliyetlerinin düşürülmesi, ihracat mezatının kurulması gibi tedbirlerle üretici ve sektör daha iyi yerlere gelecektir." dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 09:00:51
Güncelleme :18 Mayıs 2008 Pazar 09:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?