7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Festivalde 'Puffball' rüzgarı

Real'in ana sponsorluğunda, TÜRSAK ile AKSAV'ın işbirliği ve Başbakanlık Tanıtım Fonu ile T.C. Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl 44.'sü gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin dünyaya açılan yüzü olan 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali; efsanevi İngiliz yönetmen Nicolas Roeg'in en son filmi 'Puffball'un Türkiye galasını, ünlü yönetmenin ve filmin başrol oyuncularından Miranda Richardson'ın katılımıyla gerçekleştirmeye hazırlanıyor.


Nicolas Roeg tarafından "mutluluk, korku, yalnızlık, umut ve aşk üzerine bir öykü" olarak tanımlanan Puffball'un oyuncu kadrosunda Kelly Reilly, Miranda Richardson ve Rita Tishingham'ın yanısıra, Nicolas Roeg'in kült filmi, 1973 tarihli "Don't Look Now"ın yıldızı Donald Sutherland de yer alıyor. Oyunculuk alanında sıradışı bir yetenek ve İngiltere'nin en büyük aktrislerinden biri olarak adını yazdırmış, farklı rollerdeki başarısını hem sahnede, hem de beyazperde de canlandırdığı rollerle kanıtlamış olan Miranda Richardson, yönetmen Nicolas Roeg ile birlikte 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin konuğu olarak Puffball'un gösterimine katılacak.


"Performance", "Walkabout", "Don't Look Now" ve "The Witches" gibi unutulmaz klasiklerin mimarı Nicolas Roeg, görkemli beyazperdeye dönüş filmi Puffball'da baş döndürücü bir gerilim öyküsünü, dünya dışı bir uğursuzluk hissiyle birleştiriyor. Fay Weldon'ın romanından uyarlanan, Nicolas Roeg'in sıradışı, lirik ve büyüleyici yapıtı Puffball'da drama, korku ve mizah gibi farklı türleri harmanlıyor. Cinsellik, doğum ve kadın kimliği üzerine bir peri masalı olarak nitelenen film, aynı zamanda uzun bir aradan sonra yönetmen Nicolas Roeg'in ünlü oyuncu Donald Sutherland ile beyazperdede birlikte çalıştığı ilk film olma özelliğini de taşıyor

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 23:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?