7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Festivale muhteşem kapanış

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kültür ve Sanat Vakfı ve Kadir Dursun Prodüksiyon işbirliğiyle gerçekleştirilen Fazıl Say'ın sanat yönetmenliğini üstlendiği 8. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Fahir Atakoğlu ve Sertab Erener konseriyle sona erdi. Festival kapsamında ikinci kez sahneye çıkan ünlü ikili, Antalyalıları bir kez daha büyüledi.

16 Kasım'da Fazıl Say-Vladimir Spivakov konseriyle başlayan 8. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin kapanışında, ünlü besteci ve piyanistlerden Fahir Atakoğlu ve Türkiye'ye 2003 Eurovision Şarkı Yarışması'nda birincilik kazandıran Sertap Erener ikinci kez Antalyalı sanatseverlerle buluştu. Vatandaşların konsere ilgisi yoğun oldu. AKM Aspendos Salonu dolarken, sahneye de sandalye konularak izleyici alındı.

Festivalin kapanış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın artık gerçek bir kültür ve sanat şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Çok başarılı bir festival geçirdik. Her yıl biraz daha geliştirdiğimiz, programını zenginleştirdiğimiz festivalimize gösterilen ilgi de festivalimizle birlikte büyüyor. Bugün bu salonun durumu, bizler için son derece memnuniyet verici. Çok değil, 4 yıl öncesine kadar bazı konserler seyirci azlığı nedeniyle küçük salona alınırdı. Bugün ise, sahneye dahi koltuk koyarak izleyici alma aşamasındayız. Çok memnuniyet verici. Bu talep patlaması, bize şunu da gösteriyor; kentimize daha büyük izleyici kapasiteli salonlar gerekli" dedi.

Festivalin Fazıl Say'ın nitelemesiyle dünyada ilk 5 festival arasına taşındığına dikkat çeken Türel, "Festivalimizi, sizlerin de ilgisi ve katılımıyla dünyanın en iyi festivali yapmaya çalışacağız. Piyano festivalimizi birkaç yıl içinde uluslararası bir piyano yarışmasıyla da destekleyeceğimizin müjdesini bugünden vermek istiyorum. Antalyamızı bu yolla dünyada festivalleriyle anılan bir kent haline getireceğiz. Antalya marka bir dünya kenti olma yolunda festivalleriyle yürüyecektir" diye konuştu.

Kapanış konserini veren Sertab Erener ve Fahir Atakoğlu'nun kendisi için farklı önem taşıdıklarını kaydeden Türel, "Zira Sertab Erener daha ben belediye başkan adayı iken kampanyama destek vermek için Beach Park'ta muhteşem bir konser vermiş ve bana uğur getirmişti. Sevgili Fahir ise, askerdeki en yakın arkadaşımdı. Silah arkadaşlığıyla başlayan dostluğumuz, 20 yılı aşkın süredir devam ediyor. Festivalimize renk kattıkları için her iki sanatçımıza da teşekkürler" şeklinde konuştu.

İlk olarak Fahir Atakoğlu sahneye çıktı. Atakoğlu, Sarı Zeybek, Fikriye, Medcezir gibi ünlü bestelerinin yanı sıra yeni albümünden de parçalar çaldı. Dinleyicileri mest eden ünlü piyaniste flüt ve saksofonla Serdar Barçınlı eşlik etti. Daha sonra sahneye çıkan Sertab Erener, güçlü yorumu ile büyük beğeni topladı. İkilinin uzun yıllar önce bazı reklamlar için besteledikleri kısa parçaları yeniden seslendirmeleri izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Seslendirdiği parçalara izleyicilerin de eşlik etmesini isteyen Sertab Erener, yaptığı esprilerle kahkaha dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Sertab Erener, "Aşk" isimli parçasında gösterdiği performansla seyircilerin yanı sıra Fahir Atakoğlu'nun da alkışını aldı. Ünlü sanatçılar, yaklaşık 2.5 saat süren konserin sonunda izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 14:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?