1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

‘Festivalya 2009’ start aldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Festivalya 2009’ coşkulu bir kortejle start aldı.

Etkinlik kapsamında, Antalya’da 200’e yakın amatör sanatçı, Belediye Bandosu eşliğinde Büyükşehir Belediyesi önünden, Yavuz Özcan Park’ına Antalyalıları selamlayarak yürüdü. Antalyalılar ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği korteje Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin ile bürokratlar eşlik etti.

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle esnafın ve vatandaşların kötü bir yıl geçirdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Festivalya 2009 ile sokakları canlandırmak istediklerini belirtti. Gelişmiş ülkelerde ve Avrupa kentlerinde sokak gösterilerinin yaygın olarak görüldüğünü ifade eden Aktekin, “Antalya, dünyanın sayılı şehirlerinden biri. Bu tarz etkinlikleri bundan sonra Antalya’da da yaşayacağız. Sanatla uğraşan herkesi, gösterilerini yapmak üzere sokağa davet ediyoruz” dedi. Eylül ayının sonuna kadar sürecek etkinlikler çerçevesinde 600 gösteri olacağını belirten Aktekin, “Kalekapısı, Üçkapılar ve Yavuz Özcan Parkı’nda 3 sahne kuruldu. 200 kişilik kadroyla güzel bir yaz geçireceğiz” diye konuştu.

KENT EKONOMİSİ CANLANACAK

Festivalya 2009’un bundan sonraki yıllarda geliştirilerek sürdürüleceğini dile getiren Aktekin, ekomik krize değinerek, şunları söyledi:
“Ekonomik kriz nedeniyle kötü bir yıl geçirdik. Sokaklarımızı canlandırmak istiyoruz. Artık sokaklara çıkma zamanı geldi. Festivalya 2009 etkinlikleri kapsamında insanlarımız hem eğlenecek, hem de kent ekonomisi canlanacak.” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 17:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?