1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Fethin 556. yıldönümü kutlandı

Kepez Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 556. yıldönümünü, konser ve araştırmacı yazarların verdiği konferansla andı.

Kepez Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 556. yıldönümü dolayısıyla ‘Mehter Müziği Konseri’ ve araştırmacı-yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı ‘Fatih ve Fetih’ konulu bir konferans düzenledi.

Yeni Mahalle Semtevi’nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dağınıknevler Yeşil Cami İmam Hatibi Mesut Çetmi’nin Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, muhteşem bir konser verdi. Genç Osman, Ceddin Dede ve Fetih marşlarıyla Kepez’de İstanbul’un Fethi’nin coşkusu yeniden yaşandı.

Mehter Müziği Konseri’nin ardından ‘Fatih ve Fetih’ konulu bir konferans veren araştırmacı- yazar Vehbi Vakkasoğlu, Fatih Sultan Mehmet’in, İstanbul’u fethi, yöneticilik anlayışı, hoşgörüsü, adaleti, farklı dinlere, dillere karşı hoşgörüsü ile ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Daha sonra Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konferansa katılımından dolayı Vehbi Vakkasoğlu’na plaket ve çiçekle teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 14:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?