21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Fethiye'den Kaş'a kardeşlik koşusu

Antalya'nın Kaş ilçesiyle kardeş şehir olan Almanya'nın Brühl şehrinden gelen 8 atlet, Fethiye'den Kaş'a koştular.

Bayrak koşusuna 2 Türk atlette eşlik etti. Öger Tours ile Yeşil Dalyan Travel Shipping Agency'nin ortaklaşa düzenledikleri Fethiye-Kaş Bayrak Koşusuna Almanya'nın Brühl şehrinden 8 ,Türkiye'den de 2 koşucu atlet katıldı. Sabah saatlerinde Fethiye Uğur Mumcu Anıtı'nın önünde başlayan 120 kilometrelik koşu Kaş'ın Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.10 koşucu atlet, her 10 kilometrede bir bayrakları değiştirerek, koştular.

Kaş'a 3 kilometre kala Full Moon Hotel'in önünde toplanan atletler, bitiş çizgisini hep birlikte geçtiler. Atletler, 120 kilometrelik etabı 10 saat 30 dakikada tamamladılar. Fethiye-Kaş Bayrak Koşusu organizasyonlarından yetkili Barbaros Kıvrak, "Bu koşu, Kaş ilçemiz ile Almanya'nın Brühl kenti arasındaki dostluğun, kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Buna benzer etkinliklerle iki ülkenin güzelliklerini tüm dünyaya gösterme imkanı bulunduğu da unutulmamalıdır. Önümüzdeki yıllarda bu tip etkinliklere katılımcı sayısının artarak yüzleri, binleri bulmasını istiyoruz" dedi.

Koşuya katılan atletlere Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Kaş Belediye Başkan Vekili Yılmaz Yılmaz tarafından çiçekler verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 10:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?