21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

FIBA heyetinden Başkan Türel'e ziyeret

Ziyarette Türkiye Basketbol Federasyonu (TFF) Başkanı Turgay Demirel de hazır bulundu.
2010 yılında düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılması halinde bir ayağının da Antalya’da gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulunan Başkan Menderes Türel, FIBA heyetine Antalya’nın sportif potansiyelleri konusunda bilgiler verdi.

Dünya Basketbol Şampiyonası’na Fransa, Sırbistan ve Türkiye’nin aday gösterildiğini ifade eden Türel, "Eğer Türkiye’nin şampiyonayı düzenlemesi kesinleşirse karşılaşmalara İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanında Antalya’nın da ev sahipliği yapması yönünde girişimlerde bulunduk. FIBA heyetine Antalya hakkında bilgiler aktardık. Sportif tesislerimizi gezdirdik. Dilek Sabancı Spor Salonu çevresinde gerçekleştirilebilecek yatırım alanlarını konusunda bilgiler aktararak, bu alanları bizzat yerinde inceledik. Antalya’nın böyle bir organizasyonda her türlü desteği vereceğini belirttik. Yıl sonuna doğru Malezya’da yapılacak bir toplantıda 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın hangi ülkede yapılacağı kesinleşecek" dedi.

Antalya’nın dünyanın yakından tanıdığı bir kent olduğunu belirten FIBA Başkan Yardımcısı Bob Elphinston ise, Antalya’nın sportif potansiyelleri konusunda Başkan Menderes Türel’in bir dizi gezi programı düzenlediğini ve yerinde bilgiler aktardığını belirterek, "Antalya dünyanın yakından tanıdığı bir turizm cenneti. İklim, doğal güzellikler ve tarihi değerler açısından mükemmel bir kent. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın bir ayağının Antalya’da yapılmasının ülke tanıtımı açısından da son derece yararlı olacağı inancındayım. Antalya dünyanın en güzel kentlerinden biri olmasaydı, yılda 6 milyonun üzerinde yabancı bu kente akın etmezdi. Biz de inceleme gezilerinde Başkan Türel başta olmak üzere tüm yetkililerin bizlere aktardıkları bilgileri çok iyi değerlendireceğiz" diye konuştu.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 14:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?