1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

FIBA yetkilileri Antalya'da

FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Organizasyon Direktörü Predrag Bogosavljev, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Dünya Basketbol Şampiyonası için inşa ettiği 10 bin kişilik kapalı "Antalya Arena" salonu inşaatını yerinde inceledi.

FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Organizasyon Direktörü Predrag Bogosavljev ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi tarafından 100. Yıl Spor kompleksi içine yapılan 10 bin kişilik "Antalya Arena" kapalı spor salonu inşaatını gezerek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Genel Sekreter Ali Deveci'den, bilgi aldı. Bogosavyev'e Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Asbaşkanı Metin Şahin, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Necati Güler eşlik etti. İnceleme'de müşavir firma ve müteahhit tarafından konuk heyete bir brifing verildi.

Bogosavyev, "Üç ay önce yapılan incelemelerde inşaatın başlamamış olmasından dolayı bir takım sıkıntılar içindeydik. 2010 Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'den alınması konusunda fikirler ortaya çıktı. Fakat şimdi görüyoruz ki, bu kadar kısa sürede birçok şeyin olumlu yönde değiştiğini gördük. Başarılı çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i kutluyorum. Umuyorum ki Antalya 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda üzerine düşeni yapacaktır" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise konuk heyete, proje ve yapımı hızla devam eden 10 bin kişilik kapalı spor salonu hakkında bilgi verdi. Türel, inşaat konusunda hiçbir bürokratik ve mali engelin bulunmadığını belirterek, "Antalya Arena belirtilen sürede tamamlanarak, 2010 yılında yapılacak olan Dünya Basketbol Şampiyonası Antalya ayağında, Türkiye'nin ve Antalya'nın imajı olacak. Böylesine önemli bir organizasyonda yer almak bizler için gurur verici. Bundan da yüzümüzün akıyla çıkacağız. Kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 18:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?