1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Fidanlar 'dostluk' için dikildi

Antalya ile kardeş şehir olan Amerika Birleşik Devletleri Teksas Eyaleti Başkenti Austin’den Antalya’ya gelen 13 kişilik heyet, Hatıra Ormanı için fidan dikti.

Geçen yıl Manavgat bölgesinde yaşanan yangın nedeniyle Austin kentinde başlatılan kampanya çerçevesinde oluşturulan Hatıra Ormanı’na 2 bin fidan dikildi. Lara bölgesinde oluşturulan Hatıra Ormanı açılışında, Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Antalya’da bulunan Amerikalı çocuklar halkoyunları gösterisi sundu.

4 FİDAN DİKİLECEK

Antalya ile Austin arasında imzalanan kardeş şehir protokolünün ardından Antalya’yı tanıma programı çerçevesinde kente gelen 13 kişilik heyet, Auistin’de başlatılan kampanya kapsamında Lara bölgesinde dostluk ormanı oluşturdu.

Heyet’e başkanlık eden Teksas Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yetkin Yıldırım Antalya ile kardeş şehir olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Geçen yıl Manavgat bölgesinde yaşanan orman yangınından büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Yıldırım,”Kardeş şehir Antalya için ne yapabiliriz diye düşündük ve bir Hatıra Drmanı oluşturmak için kampanya başlattık. Şu ana kadar 20 bin dolar toplandı. Bununla ilk etapta 2 bin fidan dikimi yapıldı. Kampanya devam ediyor. Bize verilen alan 4 bin fidan kapasitede. Bu rakama ulaşmak istiyoruz” dedi.

Değişik meslek gruplarından kişilerin oluşturduğu grupta, yabancı konuklar söz alarak duygularını dile getirdi. Kendilerine verdiği destekten dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’a teşekkür eden yabancı heyet, dikilen fidanların, geleceğe karşı bir sorumluluk olduğunu belirterek dostluk mesajları verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 18:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?