21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Figaro'nun Düğünü Aralık'ta sahnede

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin prömiyerini gerçekleştirdiği Figaro'nun Düğünü Aralık ayında da sahne olacak.

Mozart'ın en ünlü operaları arasında yer alan ve gösterildiği ilk günden bu yana seyircinin büyük ilgisini çeken Figaro'nun Düğünü, ANTDOB sahnesinde 2 perde olarak Rus Rejisör Alexander Titel tarafından sahneye konuluyor.

İspanya'da Almaviva Kontu'nun sarayında geçen komik hikayeleri konu alan eser, kadın erkek ilişkilerine de çarpıcı bir vurgu yapıyor. Eser 6 ve 8 Aralık tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin karşısında olacak.

Eserde orkestrayı Şef Nicolae Dohotaru yönetirken eserin koro şefi ise Caner Ruhselman. Eserde dekor Tayfun Çebi, kostüm Ayşegül Alev, koreografi düzenleme Arkın Zirek, ışık Mustafa Eski, üst yazı ise Umut Özbek'e ait. Eserde Figaro'yu Umut Tarık Akça ve Şafak Güç, Con Almavia'yı Serhat Konukman ve Arda Aktar , Contes'i Nurdan Aydın ve Melek Hande Soner dönüşümlü olarak canlandırıyor.

Aslı Ayan ve Sema Çavuşoğlu 'Susanna ', Ebru Kaptan ve Bilge Yılmaz 'Cherubino', Medine Tuganova ve Arzu Mecidova ise 'Marcelina' rolünde izleyici karşısına çıkacaklar. Eserde 'Bartolo' rolünde Engin Suna ve Safak Güç, 'Basilio'da Devrim Demirel ve Oben Bostancı, 'Don Curzio'da Ali Özhan Gümüş ve Metin Yakar, 'Barbarina'da Serap Demirhan ve Heyecan Gizem Ceylan, 'Antonio'da Mukhtar Malikov ve Taner Ölçen sanatseverlerle buluşacak.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2011 Salı 15:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?