21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Filede şike iddiası!

Antalya'nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Bayanlar Voleybol 2. Ligi final müsabalarında Konya Ereğli Belediyespor'un, Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmadan bir gün önce Antrenör Tayfun Pişirici'nin, Sarı-kırmızılı ekibin kamp yaptığı otele giderek, yetkililerle görüştüğü ididası ortalığı karıştırdı.

İddianın ardından Konya Ereğli Belediyespor yöneticileri, antrenörün kulüple ilişiğini keserken; Konya Ereğli Belediyespor, bugün antrenörsüz çıktığı karşılaşmada Galatasaray'ı
3-0 mağlup ederek, 1. Lig'e yükseldi.


Alanya'da gerçekleştirilen Türkiye Bayanlar Voleybol 2. Ligi final müsabakalarında Gazi Üniversitesi'nin ardından Konya Ereğli Belediyespor, bugün oynanan maçta Galatasaray'ı 3-0 mağlup ederek, 1. Lig'e yükselen ikinci takım oldu. Maça iyi başlayan Konya temsilcisi, ilk seti 25-20 önde bitirdi. İkinci sette de etkili oyununu sürdüren Ereğli takımı, seti 25-19 kazandı ve durumu 2-0'a getirdi. Üçüncü sette rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Konya Ereğli Belediyespor; seti 25-20, maçı da 3-0 kazanarak, 1. Lig'e yükselmeyi başardı. Bu arada, karşılaşma sonunda Konya Ereğli Belediyesporlu oyuncular, sevinç gözyaşlarını tutamadı.


Maçtan sonra değerlendirmede bulunan Konya Ereğli Belediyespor Kulübü Başkanı Fetti Ertekin, elde edilen başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Dün yenildik, ama bugün Galatasaray'ı yeneceğimizi tahmin ediyorduk. Öyle de oldu. Birinci Lig'e yükseldiğimiz için çok mutluyuz" dedi. Başkan Ertekin, Antrenör Tayfun Pişirici'nin, maçtan bir gün önce Sarı-kırmızılı ekibin kamp yaptığı otele giderek, yetkililerle görüştüğü ididasıyla ilgili soru üzerine, "Dün akşam hocanın işine son verdik. Hoca'nın dün gece rakibimizin oteline gitiği yönünde telefon aldık. Kendisini görenler olmuş. Dün münakaşalar oldu, hocanın işine son verildi. Sonra tekrar görevine dönmesi söz konusu oldu, ama bu kez de olayı duyan oyuncularımız, hocayı istemedi" ifadelerini kullandı.


Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan ise Antrenör Tayfun Pişirici hakkında sert konuştu. Bileklerinin hakkıyla bu noktaya geldiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Özdoğan, "Hedefimiz şampiyonluk ve 1. Lig'e yükselmekti. Bunu da başardık. Bugüne kadar hiç kimse gemiyi terketmedi. Oyuncularım gemiyi terk etmedi. Hoca ile ilgili bir takım duyumlar var, duyumlar hakkında konuşmak istemem, ama spor ahlakı diye de bir şey var. Bir şeyler olmuş ki, neticesinde hoca burada yok" dedi.
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık da, şike iddialarını yalanlayarak, olayla ilgili olarak antrenör ile takım yönetimi arasında anlaşmazlık olduğu duyumunu aldığını belirtti ve, "Eğer şike gibi bir iddia olursa bunu araştırırız" dedi.


Konya Ereğli Belediyesporlu oyuncular ise maçtan sonra yaptıkları açıklamalarda, 1. Lig'e yükseldikleri için çok mutlu olduklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 05:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?