22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Filistinli polis ölümden döndü

Filistinli polisler, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık-Türk İşbirliği Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) koordinesinde, Filistin Polis Teşkilatı personeline yönelik gerçekleştirilmesi öngörülen projeler kapsamında Antalya'da Motosikletli Polis Timleri Eğitim Kursu'na tabi tutuluyor.

13 Aralık tarihinde başlayan ve 5 Ocak tarihine kadar devam edecek olan kursa Filistin'in çeşitli bölgelerinden toplam 24 polis katılıyor.

Antalya'da eğitimlerini ülkelerindeki savaştan uzak sürdüren Filistinli polisler, büyük bir dikkatle takip ettikleri eğitimlerinde zaman zaman ölüm tehlikeleri de atlatıyor. Hayatlarında ilk kez polis motosikleti ile tanışan ve zaman zaman tehlikeli hareketler yapan Filistinli polisler, motosikletin dengesini kaybettiklerinde ise ölümle adeta burun buruna geliyor. Filistinli polislerin trafik polisleri tarafından verilen eğitimleri sırasında hız ve fren denemesi kazayla sonuçlandı. Eğitimcisinin talimatlarıyla önce hız yapıp sonra frene basan Filistinli bir polis, motosikletinin dengesini kaybedince metrelerce sürüklendi. Üzerindeki kask ve koruyucular sayesinde kazadan yara almadan kurtulan Filistinli polis, kazanın ardından eğitimine kaldığı yerden devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 19:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?