22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Film gibi kaçırma, film gibi cinayet

Antalya'da bulundukları evi basan 5 kişi tarafından kaçırılan ve alıkonulan 6 kişiden 2'si kurtulmayı başararak, kendilerini kaçıran zanlılardan 2'sini öldürdü.

Alınan bilgiye göre, Antalya-Kemer yolunda Topçam mevkisinde ormanlık alanda elleri ve ayakları bağlanmış 2 erkeğin cesedi bulundu.

Kalaşnikof tüfek ve av tüfeğiyle vurularak öldürülen kişilerin uyuşturucu madde kaçakçılığı ve fuhşa aracılık suçlarından sabıkaları bulunan Mehmet Ş.Y, ile Cevdet A. olduğunu belirleyen jandarma ekipleri, polisle ortak soruşturma başlattı.

Soruşturma sonucu, öldürülen Mehmet Ş.Y ve Cevdet A'nın, S.K, A.A. ve kimliği belirlenemeyen bir kişinin de bulunduğu 3 arkadaşıyla birlikte 30 Kasımda Antalya il merkezindeki Santral Mahallesi'nde bir evi basarak, B.E. ile soyadı öğrenilemeyen Y. adlı kadınlarla birlikte evde bulunan A.K, M.A, O.B. ve E.D'yi kaçırdıkları, elleri ve ayaklarını bağlayarak bir süre alıkoydukları ve bu kişilerin daha sonra kurtuldukları saptandı. Kaçırılan kişilerden E.D. ve A.K'nin kurtulurken, kendilerini kaçıran zanlıların kullandığı kalaşkinof tüfek ve av tüfeğini ele geçirdiği ve zanlılardan Cevdet A. ile Mehmet Ş.Y'yi öldürdüğü belirlendi.

Öldürülen iki kişinin elleri ve ayaklarının bağlanarak ormanlık alana bırakıldığı da tespit edilirken, kaçırma olayına karışan zanlılarla, kaçırılan ve cinayete karışan tüm kişilerin ortadan kaybolduğu öğrenildi.

Olayın aydınlatılması için operasyon başlatan jandarma ve polis ekiplerinin, öldürme olayını gerçekleştirdiği iddia edilen zanlılardan E.D'yi il merkezinde gizlendiği bir evde yakaladıkları bildirildi. Operasyonda, kalaşnikof tüfekle, av tüfeğinin de ele geçirildiği öğrenildi.

Kaçırılan bazı mağdurların ifadelerine de başvurulduğu öğrenilirken, kaçıran ve kaçırılan kişiler arasında “kadın arkadaşlarıyla” ilgili anlaşmazlık bulunduğu bildirildi.

Yakalanan cinayet zanlısı E.D'nin sorgusu jandarma tarafından sürdürülürken, diğer zanlı A.K'nin yakalanması ve olayının tamamen aydınlatılması için geniş çaplı soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Kaçırma olayına karışan zanlılarla, kaçırılan bazı kişilerin uyuşturucu madde ve fuhşa aracılık suçlarından sabıkalarının bulunduğu da öğrenildi.

Jandarma ve polis yetkilileri, aranan kişilerin yakalanmaları için operasyonların devam ettiğini belirterek, kaçırma ve cinayet olayın ayrıntılarını açıklamadılar.


a.a
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 16:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?