21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Finike alev alev!

Antalya'nın Finike ilçesine bağlı Salur köyü yakınlarındaki Tocak Dağı'nda başlayan yangına, helikopterlerin sözleşmesi bittiği için havadan müdahale edilemiyor.

Orman işçileri ile köylülerin tırmık, kazma ve kürekle müdahale etmeye çalıştığı yangında şu ana kadar 30 hektar alan zarar gördü.

Geçen pazar akşamı Tocak Dağı mevkiindeki makilik ve kızılçam ormanlarında belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Arazinin sarp olması nedeniyle gece geç saatlerde müdahale edilmeye başlanan yangına söndürme helikopterleri için yapılan mevsimlik sözleşmenin süresi dolduğu için havadan müdahale edilemiyor.

Yangına 10 arazöz, çevre belediye itfaiye ekipleri, orman işçileri ile civar köylerden 130 kişi motorlu testere, tırmık, balta, nacak, kazma ve kürekle güvenlik şeritleri açarak müdahale etmeye çalışıyor.

Dün sabah Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerince 3 hektarlık alanın yandığı belirtilmiş, büyüme eğilimi olmadığı açıklanmıştı. Yangının bu sabah 30 hektarlık alanda etkili olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 13:55:05
Güncelleme :11 Kasım 2008 Salı 14:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?