7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Finike çöplüğü ormanı tehdit ediyor

Antalya’nın Finike ilçesine bağlı Belediyelerin çöplerinin depolandığı Alacadağ köyünde bulunan çöplükte çıkan yangınlar ormanlık alanı tehdit ediyor.


Finike’ye bağlı Belediyelerin çöplerinin depolandığı orman içindeki çöplükte sebebi belli olmayan nedenlerle çıkan yangınlar ormanlık alını tehdit ediyor. Finike İtfaiyesi ekiplerinin zamanında müdahaleleri ile büyümeden söndürülen yangınlar şimdilik büyük bir felakete yol açmasada teklikenin boyutu her geçen gün daha da artıyor.


Ormanlık alanı çöplüğe dönüştürülen Alacadağ Köyü'nün muhtarı Osman İlboğa, çöplüğün ormanla iç içe olduğunu ve sürekli yangın çıktığını belirtti. Köy halkı olarak çöplükten çok rahatsız olduklarını belirten Muhtar İlboğa " Bir an önce buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Yangınlar şimdilik büyümeden fark edip söndürebiliyoruz ama bir gün büyük bir yangının olmayacağını kimse garanti edemez" dedi

Osman İlboğa Finike Kaymakamı İlhami Aktaş ve Belediye Başkanları'nın konuyla çok yakından ilgilendiklerini ve çözüm yollarını aradıklarını belirterek, konuyla ilgili bir toplantının önümüzdeki günlerde yapılacağını kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 13:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?