7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Finike'de 369 kişi hastanelik oldu

Antalya'nın Finike ilçesine bağlı Yalnız köyü ile Turunçova, Yeşilyurt ve Sahilkent beldelerinden 369 kişi, son 24 saatte yüksek ateş, mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle Finike Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu.

Alınan bilgiye göre, çoğunluğu çocuk olan hastalardan alınan numunelerde yapılan tetkikler sonucunda hastalara ''gastro enterit'' teşhisi konuldu. Hastaneye başvuranlar bir süre gözlem altında tutularak tedavilerine ilaçla devam edilmek üzere taburcu edildiler.

Finike Devlet Hastanesi Acil Servis Doktoru Hasan Sadıklar, hastalar yüksek ateş, mide bulantısı kusma ve ishal şikayetiyle geldiklerini belirterek, ''Hastalara müdahale yapıldıktan sonra reçetelerini yazarak evlerine gönderdik. Hastaneye başvurular sürüyor'' dedi.

Finike Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri, enfeksiyonun su kaynaklı olabileceğini düşündüklerini ifade ederek, Finike ilçesi ve belde belediyelerine ait tüm su depolarında klorlama çalışmaları yaptıklarını bildirdiler.

Finike Kaymakamı İlhami Aktaş da rahatsızlıkların henüz neden kaynaklandığının bilinmediğini, araştırmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2007 Pazar 14:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?